Tidligere arrangementer

Lørdag d. 9. december kl. 15-17: Poesi- og musikeftermiddag hos Ræven og pindsvinet

Ræven og pindsvinet boghandel inviterer til et formidabelt dobbeltarrangement i december. Kom ned og oplev to forskellige kunstarter krydse spor når vi præsentere digtoplæsning ved Hans-Erik Rasmussen og Jazz-Impro. med Lotte Anker (sopran- og tenorsax), Claus Bøje (trommer), Peter Friis Nielsen (bas)

Hans-Erik Rasmussens digte handler om kærligheden – den levende, den døde og den endnu ikke levende.
Digtene handler om, hvad der findes og hvad der ikke findes. Ikke om, hvad der reelt eller ikke reelt.
Ikke mindst den grønlandske natur har taget ophold i forfatterens tekster.
Havet er i fjeldene; fjeldene er i dyrene; dyrene er i menneskene – alle er de dele af hinanden og dele af samme himmelhvælv.
Naturen er hverken symbol eller ”location” i Hans-Erik Rasmussens digte. Handlingen foregår ikke i Naturen – det er Naturen, der foregår i handlingen.

Kvinden sagde

lyden af vore skridt forsvinder
i revlingekrattet
og vore øjne sitrer længe efter
at drømmene er ophørte
Jeg retter mig op og ser ud over fjeldkæden.
I kikkerten kan jeg se rensdyrflokkene komme
ned over skråningerne.
Inden jeg går, har jeg skrevet dit navn
på en sten ved det gamle køddepot:
Timmiaq qitivittoq. Dansende Fugl.

Jazz-Impro
Ræven og pindsvinet er så heldige at få besøg af tre fænomenalt dygtige musikere hvis specialitet er improvisationens kunst – kom og få en unik oplevelse.

Lotte Anker (sopran- og tenorsax), Claus Bøje (trommer), Peter Friis Nielsen (bas)

Da trioen optrådte på 5e i Kødbyen, gav arrangøren Kresten Osgood i programannonceringen denne præsentation:

“This is a great trio – consisting of three major voices in european avantgarde. They have played together hundredes of times and each time something new happens. This will be a real tread. Get there from the start and get a seet. It will be packed!”.

Entré 50 kr for hele arrangementet

Torsdag d. 7. december kl. 20: Filmklub Resten af dagen 

Elsker du film og er du vild med litteratur? Så er Ræven og pindsvinets litterære filmaftener et lys i den mørke tid, vi går ind i. En torsdag hver måned viser vi en film, som har et litterært forlæg.

I december viser vi James Ivorys filmatisering fra 1993 af dette års nobelprisvinder Kazuo Ishiguros roman Resten af dagen. Bog og film portrætterer den på alle måder korrekte og pligttro butler James Stevens, og den effektive husholderske miss Kenton,  som i 1930’erne sammen styrede den store husholdning på godset Darlington Hall. Deres arbejdsgiver havde udprægede nazistiske tilbøjeligheder, men Stevens lod som om, han ikke opfattede, hvad der foregik i huset. Han viste heller aldrig sine varme følelser for miss Kenton, og da han genser hende i 1958, formår han heller ikke at åbne sig.

Filmen blev varmt modtaget af filmanmeldere verden over og blev nomineret til en række Oscars og BAFTA-priser samt adskillige Golden Globes. Anthony Hopkins blev tildelt hele syv priser.

Før hver film starter vi med en kort introduktion til forfatterskabet og værket (både bog og film). Der er mulighed for at købe kaffe og andre drikkevarer. Tilmelding til filmklubben er gratis og selve arrangementet er også gratis, men kræver at man melder sig til filmklubben og bestiller plads enten på adambrones@gmail.com, tlf. 31326333 eller Facebook: Ræven og pindsvinet.

Tirsdag d. 28. november kl. 19.00: Lise Lotte Frederiksen om Kazuo Ishiguro

Kom til et foredrag om årets nobelprismodtager i litteratur! Ishiguro er en spændende forfatter med mange lag i sine værker! Lise Lotte Frederiksen ser på hans værker og det særlige ved hans måde at skrive på. Hun tager udgangspunkt i The Remains of the Day, forlængst en klassiker i engelsk litteratur. Dernæst Never Let me Go, en dystopi, der er blevet filmatiseret i lighed med The Remains of the Day! Hvad har de to værker til fælles? – og er Ishiguro en særlig britisk forfatter?

Entre 100,-

Fredag d. 24. november kl. 17-18: En eftermiddag i lyrikkens tegn med Johnny Frederiksen

Kom og få en eftermiddag i lyrikkens tegn med digter Johnny Frederiksen som læser op hos Ræven og Pindsvinet .

Johnny Frederiksen vil læse op af sin nye digtsamling “Passionsspil” og andre nye digte.

Teksterne kredser om b.la. sindstilstande, døden, ensomheden, jegets udvikling fra et jeg til et vi og kærligheden.

Digteren er 48 årig og bosiddende på Nørrebro. Elev på Outsiderens Skriveskole og har for nyligt afsluttet et 3 måneders kursus på Gladiators Forfatterskole

Gratis adgang

Lørdag d. 18. november kl. 16: Improvisationsmusik i særklasse.

Ræven og pindsvinet er så heldige at få besøg af tre fænomenalt dygtige musikere hvis specialitet er improvisationens kunst – kom og få en unik oplevelse.
Ræven og pindsvinet boghandel præsenterer:

Sture Ericson – sax, Peter Friis Nielsen – elbas, Claus Bøje – drums

Da trioen optrådte på 5e i Kødbyen, gav arrangøren Kresten Osgood i programannonceringen denne præsentation:

“Here they are!! the greatest trio in the universe! Veterans Peter Friis Nielsen and Claus Bøje are simply the hottest rhythm section you can ask for. Luckily we hear them often at Mandagsklubben. Sture Ericson is our resident artist this month. improvisation on the highest level by 3 masters of the music!”.

 Entré: 50,-

Torsdag den 9. november klokken 20 viser vi Tristram Shandy, Michael Winterbottom’s filmatisering af Laurence Sternes klassiker fra 1759.

Elsker du film og er du vild med litteratur? Så er Ræven og pindsvinets litterære filmaftener et lys i den mørke tid, vi går ind i. En torsdag hver måned viser vi en film, som har et litterært forlæg.

Søren Vinterberg:

“bag vidunderlig plathed og intelligent konstruktion aner man både en filmens poetik – og verdensrummets rullende guddommelige latter.”

John H Christensen:

“mestrer det umuliges kunst, men på sin egen udflippede facon”

Jacob Wendt Jensen:

“Konceptet fungerer godt, fordi bogens humor kommer til sin ret, samtidig med at den moderne ramme er særdeles sprællevende og vittig.”

Christian Monggaard:

“en vittig og begavet film om både det at være en offentlig person, om de kompromisser man er nødt til at indgå som kunstner, og om den kunstneriske skabelsesproces…”

Følgende film vil bla. være Portrait of a Lady, Løgneren, Tess, Catch – 22, Howards End. Før hver film starter vi med en kort introduktion til forfatterskabet og værket (både bog og film). Der er mulighed for at købe kaffe og andre drikkevarer. Så kom ned i hulen og bliv oplyst på de mørke efterårsdage. Tilmelding til filmklubben er gratis og selve arrangementet er også gratis, men kræver at man melder sig til filmklubben og bestiller plads.

Gratis adgang men tilmelding nødvendig enten på adambrones@gmail.com, tlf. 31326333 eller Facebook: Ræven og pindsvinet

Lørdag d. 28. oktober kl. 16.00: Improvisationsmusik i særklasse

Ræven og pindsvinet er så heldige at få besøg af tre fænomenalt dygtige musikere hvis specialitet er improvisationens kunst – kom og få en unik oplevelse.
Ræven og pindsvinet boghandel præsenterer:

Morten Carlsen(sax), Claus Bøje (trommer), Peter Friis Nielsen (bas)

Som improvisationsmusiker repræsenterer Morten Carlsen en helt usædvanlig skarphed og et stærkt nærvær – funderet på en fremragende instrumentteknik. Han har i hele sit arbejdsliv beskæftiget sig med lyd: Konkret lyd, syntetisk, elektronisk lyd og mange forskellige former for musik. Udgangspunktet var klarinetten, saxofonen og jazzen, den fri improvisation, folkemusik fra Afrika og Østen. Senere ny musik og lydkunst, både som musiker og komponist. Med i New Jungle Orchestra 1981 – 2014 og turneret i det meste af verden og samarbejdet med musikere fra Kina, Vietnam, Bali, Mongoliet, Afrika og USA. Har undervist på musikkonservatorier og institutter for elektroakustik i og uden for Danmark og medvirket i flere hundrede udgivelser og er ekstern lektor i etnomusikologi på Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns Universitet.

Claus Bøje leverer et dansende trommespil og har sammen med Peter Friis Nielsen været ankermand i tre af de mest betydende og bedst kritikeranmeldte grupper i dansk avantgardejazz’ historie: Coronarias Dans, Avantis og Clinch.

Peter Friis Nielsen er i særklasse blandt dansk jazz’ mange gode bassister. Hans originale tilgang til basspillet har gjort ham efterspurgt af den europæiske elite inden for avantgardejazzen – fra Peter Brötzmann til Evan Parker. Han har modtaget nogle af dansk kulturpolitiks fornemste hædersbevisninger.

Entré 50,-

Tirsdag d. 24. oktober kl.18.30: Det danske James Joyce selskab inviterer til arrangement om romanen Kirkegårdsjord.

Ole Munch-Pedersen. oversætter og ekspert i gælisk sprog og litteratur, vil redegøre for romanen “Kirkegårdsjord”, skrevet af Máirtín Ó Cadhain.
Romanen er kun oversat til norsk og dansk, og den danske oversættelse er af Ole Munch-Pedersen. Forfatteren ville ikke tillade at romanen blev oversat til engelsk af nationale årsager og af modvilje mod det engelske herredømme. Ole vil bl.a. redegøre for sin interesse for det gæliske, om romanen “Kirkegårdsjord” samt om lighedspunkterne hos Joyce.

Fri entré

 

Lørdag den 14. Oktober kl. 16.00:

Ræven og pindsvinet præsenterer: YTTERLANDET

Henrik Olsson – guitar

Sture Ericson – saxofoner, klarinetter

Håkon Berre – slagtøj

Ytterlandet bevæger sig i grænselandet, hvor lyde bliver til musik, og musik bliver til reminiscenser af liv, hvor improvisation bliver til struktur, og struktur bliver til åbne spørgsmål, hvor alvor og leg mødes, hvor eventyret kan udspilles i dit eget øre.

Kort sagt, två svenskere fra den dybe skov og en norsk bjergbestiger folder ud et frit improviseret musikalsk landskab, hvor du selv kan gå på opdagelse!

Entre kr. 50,-

Lørdag d. 30. September kl. 16.00: Impro-jazz!

Ved Claus Bøje på trommer, Sture Ericson på sax og Peter Friis Nielsen på bas

I forbindelse med en koncert i 5e i Kødbyen beskrev Kresten Osggod trioen på følgende måde:

’We are so lucky to have one of Swedens heaviest improvisors living in Copenhagen: Sture Ericsson. At Mandagsklubben you can hear him with one of Denmark’s best rhythm sections. Ever since he emerged in the 80s with the mind-blowing group Position Alpha, he has been stretching the limits of the saxophone
Electric bass master Peter Friis Nielsen is simply one of the most interesting sounds coming from Denmark and the legendary drummer Claus Bøje has been an important voice in Danish avant-garde for nearly 40 years. Dream band!
Sture Ericsson (sax), Peter Friis Nielsen (bas), Claus Bøje (dr)’

Kom og bliv begejstret af utæmmede toner og musikalsk vovemod i hyggelige omgivelser hos Ræven og pindsvinet.

Entre 50,-

Ræven og pindsvinet boghandel er stolte af at kunne præsentere Katinka Bjerregaards første digtsamling – ET HUS AF KROP

Kom ned i boghandlen torsdag d. 21 September kl. 17 – 18 og hils på Katinka, få et glas vin og en køb en signeret udgave af ET HUS AF KROP

Fra forlagets hjemmeside:

Katinka Bjerregaard, sanger og sangskriver i det anmelderroste band KATINKA, udgiver en tekstsamling med titlen ET HUS AF KROP.

Ordene er en blanding af gammelt og nyt og indeholder nogle af Katinkas smukke sangtekster men også helt nye og ulæste digte.
Digtene er fyldt med alle de følelser en menneskekrop kan rumme. Både glødende vrede, blødende sorg, bundløs kærlighed og våd liderlighed.

Gratis adgang

Onsdag d. 30. august kl. 15: Lyrisk vandretur i Søndermarken

“Og lykken bor et sted bag Søndermarkens grønne Tremmedør.”
Tove Ditlevsen: Erindring. (Den hemmelige Rude)

Kom med på en tur, hvor vi hører lyrik undervejs – både klassisk og moderne.
Turen begynder kl. 15 fra Ræven og Pindsvinet boghandel, og slutter samme sted halvanden time senere.
Lise Lotte Frederiksen (forfatter, tidsskriftredaktør, guide og cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab) er vores litterære guide.

Hun reciterer og kommenterer kort de udvalgte digte undervejs.

Bliv klogere på lyrik – fra Oehlenschlæger til vores samtidslyrik og få en lille antologi med hjem.

Turen koster 100 kr pr. næse – bare mød op. Vi tager også mobile pay.

Tordag d. 14. september kl. 20: Filmaften

Elsker du film og er du vild med litteratur? Så er Ræven og pindsvinets litterære filmaftener et lys i den mørke tid, vi går ind i.

En torsdag hver måned viser vi en film, som har et litterært forlæg. Vi starter med Iris – filmen om den irske forfatter Iris Murdoch.

Følgende film vil bla. være Tristram Shandy, Løgneren, Tess, Catch – 22, Howards End.

Før hver film starter vi med en kort introduktion til forfatterskabet og værket (både bog og film). Der er mulighed for at købe kaffe og andre drikkevarer.
Så kom ned i hulen og bliv oplyst på de mørke efterårsdage.
Tilmelding til filmklubben er gratis og selve arrangementet er også gratis, men kræver at man melder sig til filmklubben og bestiller plads.

Søren Vinterberg skriver bl.a i Politiken 24.05.2002 :

”Uforglemmelig er det ofte misbrugte ord, der umiddelbart melder sig om den engelske instruktør Richard Eyres uhørt indtrængende og smukke filmportræt af et ægtepars liv og livsafslutning. Aldrig vil man glemme det, synes man, men hvad véd man? Kvinden i dét ægteskab glemmer jo netop alt.

Sjældent har en Oscar været mere fortjent end til Jim Broadbent for den præstation. Som den unge Bayley forener Hugh Bonneville lige så elskeligt forsigtigpeteren med den galante ridder-nørd, og Kate Winslet låner al sin uglamourøst viljestærke udstråling til den fri, frække og filosofisk skarpe Iris Murdoch i halvtredsernes Oxford. Den modne Iris’ intellektuelle nedbrydning og fortvivlede vej ind i mørket gennemlever Judi Dench så lysende af liv … ja, så man netop bilder sig ind, at man aldrig vil glemme det.

Om filmen får nye læsere ind i et forfatterskab, hvis mytiske og psykoerotiske halvmørke er gennemlyst af intelligens, må tiden og biblioteksudlånene vise.

Men ‘Iris’ må være årets film for voksne mennesker, læsere eller ej, om livets skrøbelighed og kærlighedens styrke.”

Gratis adgang men tilmelding nødvendig enten på adambrones@gmail.com, tlf: 31326333 eller Facebook: Ræven og pindsvinet

Tirsdag d. 15. august kl. 17-20:

Bent Otto Hansen – Sprog i mit liv – liv i mit sprog

Bent Otto Hansen er mest kendt for at lægge stemme til andres tekster. Han har siden 2002 indlæst 250 lydbøger, og det kræver en god sprogfornemmelse. I foredraget vil han fortælle om hvordan han selv har brugt sproget i sit tres år lange liv. Som forfatter, journalist, blogger og på radio og tv.

Der vil være verdenspremiere på en nyskrevet tekst.

Der kommer uddrag fra de fem digtsamlinger, han har udgivet.

Hør ham også som den norske reality-kunstner Tom Tulling, der laver et projekt på Frihedens S-station. Bladr i de avis-artikler, han nåede at skrive i sin korte ansættelse som fast medarbejder på Dagbladet i Roskilde. Få et lynkursus i at forstå moderne kunst.

Hør hans makabre satire fra Øverste Kirurgiske, hvor ministeriet svarer et forældrepar, der har søgt om at få et genmodificeret barn med et bestemt udseende og guldrandede arveanlæg. Se ham danse iført kimono og opsat hår. Hør hans protest-hitliste fra tiden som radiovært.

Hør hyldestdigtet til Joni Mitchell, hvor han læser hen over en af hendes jazzede ballader, og glæd dig til prosateksten om hvorvidt dyrene i de svenske skove egentlig er klar over hvor mørkt, der er om natten i sådan en naturindretning.

Måske kan vi se en snas fra hans tid som fodbold-kommentator på TV3, og måske kan vi se hans supersyrede kortfilm ‘Det var i morgen’ fra tiden som reporter på Kanal 2 ‘Morgenflimmer’. Hvis det ikke kan lade sig gøre, så se selv hans tegnefilm “I, you and me” hvor der kun bruges ansigtstræk og musik: https://youtu.be/Wb2GxHgA0fg

Hvis ‘hende den lyshårede fra bowlingklubben’ overhovedet findes, så kigger hun måske forbi. Ellers er der rigeligt med røverhistorier om andre kvinder, der har inspireret til digte i Blindforsøg, Opløselige, Beologi, Nogens og Fabulator.

Gratis adgang

Arrangementet er støttet af

Lørdag d. 8. juli og søndag d. 9 juli kl. 16 lægger Ræven og pindsvinet hus og (i tilfælde af tørvejr) baggård til to koncerter i anledning af jazzfestivalen. Trommeslager Claus Bøje og bassist Peter Friis Nielsen får lørdag selskab af Jan Kaspersen på keyboard og melodica og søndag af Sture Ericson på saxofon.

Entré 50,-

Lørdag d. 10. juni kl. 16.00 gæster Nils Bosse Davidsen, Peter Friis Nielsen og Claus Bøje Ræven og pindsvinet

Nils Bosse Davidsen har de seneste 30 år været i frontlinjen af dansk jazz. Han er kendt for sit medrivende spil på kontrabas og Rickenbacher elbas samt – ikke mindst – for sit smukke spil på cello.Har optrådt og indspillet med jazzlegender som: John Tchicai, DaveLiebman, Bunky Green, Tony Malaby, Evan Parker, Peter Brötzman og Han Bennink

Peter Friis Nielsen er i særklasse blandt dansk jazz’ mange gode bassister. Hans originale tilgang til basspillet har gjort ham efterspurgt af den europæiske elite inden for avantgardejazzen – fra Peter Brötzmann til Evan Parker. Han har modtaget nogle af dansk kulturpolitiks fornemste hædersbevisninger.

Claus Bøje leverer et dansende trommespil og har sammen med Peter Friis Nielsen været ankermand i tre af de mest betydende og bedst kritikeranmeldte grupper i dansk avantgardejazz’ historie: Coronarias Dans, Avantis og Clinch.

Entré kr. 50,-

Mandag d. 22. maj kl. 19-21: Foredrag om Giacomo Joyce ved Jeppe Brixvold og Martin Snoer

Ironi, alvor og korruption i Udlændingestyrelsen

– Foredrag om den grafiske roman Styrelsen af tegneserieskaber Johan F. Krarup

Onsdag d. 17. maj kl. 16 holder Johan F. Krarup foredrag om sin grafiske roman Styrelsen i boghandlen Ræven og Pindsvinet, Vesterbrogade 176.

Hvordan opstår korruption i et offentligt embede i Danmark? Kan sådan noget omsættes til et stykke troværdig fiktion? Hvordan kan humor, ironi og alvor balanceres i en sådan fortælling. Det er nogle af de ting, tegneren vil komme ind på i foredraget.

Udover at være tegneserieskaber er Johan Krarup cand.mag i filosofi, og han vil derfor også fortælle om særligt Søren Kierkegaards eksistensfilosofiske indflydelse på fortællestilen i Krarups tegneserier, der er befolket af æstetikere og ironikere, der konfronteres med virkelighedens alvor.

Lørdag d. 6. maj kl. 16.00 gæster Jesper Zeuthen, Peter Friis Nielsen og Claus Bøje Ræven og pindsvinet

”Danmarks måske mest originale saxofonist”, kaldte Politikens jazzanmelder saxofonisten Jesper Zeuthen og omtalte hans tone som en åbenbaring i al dens ”skrøbelige skønhed” og ”hvirvlende saxofonlinjer”. Jesper Zeuthens monumentale spil er genkendeligt fra første tone i kraft af en glødende fremdrift, strukturel klarhed og poetisk skønhed.

Peter Friis Nielsen er i særklasse blandt dansk jazz’ mange gode bassister. Hans originale tilgang til basspillet har gjort ham efterspurgt af den europæiske elite inden for avantgardejazzen – fra Peter Brötzmann til Evan Parker. Han har modtaget nogle af dansk kulturpolitiks fornemste hædersbevisninger.

Claus Bøje leverer et dansende trommespil og har sammen med Peter Friis Nielsen været ankermand i tre af de mest betydende og bedst kritikeranmeldte grupper i dansk avantgardejazz’ historie: Coronarias Dans, Avantis og Clinch.

Entré kr. 50,-

 

Lørdag d. 1. april kl. 16: Jungle Money

Jan Kaspersen (Fender Rhodes & Yamaha keyboard)
Peter Friis Nielsen (el. bas)
Claus Bøje (drums)

Trioens cd – “Jungle Money” (Olufsen Records, DOCD 5805) – har vakt opmærksomhed:

“Tre veteraner som leverer musik, som både formulerer sig i et sprog, der umiddelbart lader sig afkode og samtidig opstiller gåder om et musikalsk formsprog som peger fremad. Et godt bud på en top 5 placering af nye danske plader.” – Allan Sommer i JAZZ SPECIAL

Det er impro og free. Det er tre musikere, der kommunikerer på et helt unikt sæt. Jungle Money er en overraskelse af de fede!
Niels Overgaard – jazznyt.blogspot.dk

“De tre musikere udviser en åbenlys glæde ved og sans for improvisationen, og sammen skaber de en overraskende helstøbt, om end vild collage, som trods anarki synes at hænge sammen fra start til slut.” Ivan Rod – ivanrods.blogspot.dk

Entré 50 kr.

Tirsdag d. 28. februar kl. 18.00: Om det finske nationalepos Kalevala

Kalevala er det berømte finske nationalepos,som var med til at styrke det finske folks nationalfølelse frem til landets selvstændiggørelse fra Rusland i 1917.

Netop den 28. februar er dagen, hvor Kalevala og den finske kultur fejres og i den anledning såvel som i anledning af hundredåret for den finske selvstændighed, vil forfatter og cand.mag. Lise Lotte Frederiksen fortælle om digtet, ligesom hun vil sørge for, at det bliver muligt at høre en lille del af det læst op på originalsproget.

Lise Lotte Federiksen vil fortælle os, hvad digtet handler om, hvordan det er overleveret – og hvem skrev det ned.
OG ikke mindst: hvad betyder det for finnerne i dag?

Entré 50,-

Lørdag d. 4. marts kl. 15.00: Spillet – rollespilsperformance ifire akter af og med Maya Peitersen (Dansk Standardpoesi)

Spillet er et personlighedsfokuseret værk, der undersøger menneskelig vækst, misvækst og forgrening.

Karakterer: konge, shaman, fortabt, ingen Rekvisitter: kridt, hinkesten, krone, manakappe, maske, bøger, theramin.

Handling: Spillet vil have karakter af et levende brætrollespil, med én spiller. En navnløs karakter (ingen) vil her gennemgå personlighedsforandringer, alt efter hvor Spillet fører karakteren hen. De tre øvrige karakterer har både en positiv og en negativ side til sig. Konge har magt og høj status, men også et tyngende ansvar. Shaman har forbindelse til andre virkeligheder og verdener, men er udstødt fra det ordinære fællesskab. Fortabt, har lav social status som nederst i samfundet, men har samtidig friheden til at leve i totalt anarki, på tværs af alle regler og fællesskaber.

Torsdag d. 2. februar kl. 20: Musikalsk improvisation ved Viper featuring El Hombre Invisible

The trio Viper has been in existence since 2010 and is one of the great trios of Copenhagen with the beautiful drumming of Anders Provis paired against the always uncanny bass of Peter Friis Nielsen and the brilliant trumpet of Kasper tranberg. here they have invited the great El hombre Invisible to join. Since the 80 El Hombre Invisible has been composing, improvising, making films and writing books…a true original. and experiencing him with the Viper trio will be a real treat!

Line up:
Anders Provis: Drums.
Peter Friis Nielsen: Bass
Kasper Tranberg – trumpet

El Hombre Invisible: Keyboards.

Entré 50,-

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=L3O-R_VeCA0

Fredag d. 20. januar kl. 16-18: Bogreception for Mette Lund Jørgensens store biografi

Krebs – Portræt af et forfatterskab

Rhodos om Krebs

Lørdag d. 21. januar 2017 kl. 15: My commas stood on end

Theophanis Melas: ord.                                                                                                                  Jakob Draminsky: musik.

Et besynderligt kor i en kiggen væk, værende intet andet end ravnesnak.                                                                                                    

Man hører raslen i transformatorerne,

inden tanken smides for løverne.                                                                                                 

The limits of smoke.

For et par år siden faldt digter/oversætter/performer Theophanis Melas og komponisten Jakob Draminsky mere eller mindre tilfældigt i snak under en københavnsk musikfestival.

Snakken gik vist på alt andet end deres egne kunstneriske udtryk. Den forsatte ved tilfældige møder rundt omkring i byen. Emnerne skiftede og samtalen udviklede sig til en mailkorrespondance med Melas tekstproduktion som omdrejningspunkt.

Pludselig stod de så en dag sammen foran et par mikrofoner i et øvelokale uden andre regler end flere ark engelsksproget Melas-tekst og en samling af Draminsky små instrumenter.

Dette poetisk-musikalske møde kaldte på mere, og de to har nu – under navnet My commas stood on end – sat hinanden i stævne foran et publikum d. 21. januar 2017 kl. 15, hos Ræven og Pindsvinet, Vesterbrogade 176, 1800 Frb. C..

Udgangspunktet er det samme som ved tidligere møder: En bunke Melas-ord og en dynge Draminsky-instrumenter. Hvordan de denne gang blandes ved vi først, når dagens sidste fermat er slået af.

Lyt til en bid fra et tidligere møde: https://soundcloud.com/multi_sounds/ignitions

Entre 30,-

Lørdag d. 17. december kl. 16.00: Toppen af dansk Avantgarde-jazz!

Lotte Anker (sopran- og tenorsax) Claus Bøje (trommer) Peter Friis Nielsen (bas).

Lotte Anker er efterspurgt på både den europæiske og amerikanske scene for eksperimenterende rytmisk musik.  Leder en række internationale, berømmede grupper som trioerne Anker, Taborn, Cleaver og Anker, Sylvie Courvoisier og Ikue Mori. Nomineret til Nordisk Råds Musikpris i 2011.

Peter Friis Nielsen og Claus Bøje har sammen været ankermænd i tre af de mest betydende og bedst kritikeranmeldte grupper i dansk avantgardejazz’ historie: Coronarias Dans, Avantis og Clinch.

Entré kr. 50,-

Fredag d. 9. december kl. 19: Oplæsning

Mikroforlaget Apuleius’ æsel præsenterer deres udgivelser. Skuespiller Christine Kjærulff vil læse et lille stykke af hver bog. Der serveres kaffe, te, vin og glögg.

Fri entré

Lørdag d. 26. november kl. 15.00: Impro jazz

Jazz-improvisation ved Jakob Draminsky Højmark (komponist og musiker med interesse for improvisation, lydkunst og elektroakustik), Claus Bøje (trommer) og Peter Friis Nielsen (bas). Sammen har Peter og Claus været ankermænd i tre af de mest betydende og bedst kritikeranmeldte grupper i dansk avantgardejazz’ historie: Coronarias Dans, Avantis og Clinch).

Entré kr. 50,-

 

Fredag den 11. november kl. 16.30–17.30:

FREE jazz & poesi ved

Kresten Osgood

Morten Carlsen

Per Aage Brandt

osgood-og-brandt

FREEE er en trio bestående af Morten Carlsen, saxofoner og taragot,  Kresten Osgood, trommer og slagtøj, Per Aage Brandt, poesi og piano. Vi spiller fri jazz med indbygget stemmeført digtning, og dyrker en dynamisk og udpræget samtalende musikform.

Entré 50,-

Onsdag d. 26. oktober kl. 19.00: Foredrag om  James Joyce og William Shakespeare ved James Joyce Selskabet

Det Danske James Joyce Selskabs oktober-arrangement er et foredrag af Lise Lotte Frederiksen (forfatter, guide og cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab)  om sammenhænge mellem Joyces og Shakespeares værker. Ikke mindst Hamlet!

Der er flere tydelige sammenhænge; f.eks. indeholder Skylla og Karybdis ( 9. kapitel ), som jo består af litteratur, delvis en forelæsning, som Stephen Dedalus holder for de forsamlede i The National Library.

Der vil blive foretaget psykologiske, tematiske og sproglige sammenhænge.

Fri entré

Lørdag d. 15. oktober kl. 15.00: Avantgardejazz ved Claus Bøje, Peter Friis Nielsen og Jesper Zeuthen

”Danmarks måske mest originale saxofonist”, kaldte Politikens jazzanmelder for få uger siden saxofonisten Jesper Zeuthen og omtalte hans tone som en åbenbaring i al dens ”skrøbelige skønhed” og ”hvirvlende saxofonlinjer”.  Jesper Zeuthen tilhører den internationale elite, og hans monumentale spil er genkendeligt fra første tone i kraft af dets glødende fremdrift, strukturelle klarhed og poetiske skønhedjesper-zeuthen.

Peter Friis Nielsen er i særklasse blandt dansk jazz’ mange gode bassister. Hans originale tilgang til basspillet har gjort ham efterspurgt af den europæiske elite inden for avantgardejazzen – fra Peter Brötzmann til Evan Parker. Han har modtaget nogle af dansk kulturpolitiks fornemste hædersbevisninger.

Claus Bøje har sammen med Peter Friis Nielsen været ankermand i tre af de mest betydende og bedst kritikeranmeldte grupper i dansk avantgardejazz’ historie: Coronarias Dans, Avantis og Clinch.  

Entré kr. 50,-

Kulturnat fredag d.14. oktober kl.19 – 21:

Blomster hos Ræven og Pindsvinet ved Electrolux’ performance chapter: Performance, koncert, sang, oplæsning og causeri.

blomster

Optrædende:

Botanisk inversion, indre og ydre blomsterfigurationer:

Maya Peitersen, Bue P. Peitersen

Petals, blomster musik og gestus ved:

Adda Peitersen Overgaard, Anne Marie Skyttegaard, Elin Gad Linton, Filippa Gad Linton

Transfiguration:

Janne Sandholm

Oplæsning mm:

Thomas Holm, Søren Birk, Adam Pindsvin, Louise Ræv

Kom til en aften i blomsternes verden, vi folder kronbladene ud og byder indenfor til florale transformationer: der bliver performance, musik, oplæsning, sang og causeri.

Fri adgang.

17. September kl. 15.00: Bogreception i anledning af Forlaget Ørbys genudgivelse af BARBARIET TUR RETUR

Frit efter Oluf Eigilssens beretning fra 1628 af Jens Riise Kristensen

Barbariet2_omslagetNyt revideret oplag, nyt format

Året 1627 hærgede nordafrikanske korsarer, kaldt tyrkere, Islands kyster. De lagde Vestmannaøerne øde og ca. 380 mennesker  blev bortført og solgt som slaver i Algier.

De fleste så aldrig Island igen, men præsten Oluf Eigilssen kom ud på en odyssé, rundt om et krigshærget Europa, på tværs af kristendom og islam. Det skrev han året efter en “Kort beretning” om, som  Jens Riise genfortæller her i en historisk kontekst.                                                    http://www.oerby.dk/sider/barbari-uddrag.htm

Bogen præsenteres på dagen kl. 15 ved et forfattermøde  hos RÆVEN & PINDSVINET, hvor Jens Riise kort vil gøre rede for dens tilblivelse.

Om Jens Riise Kristensen: se venligst under fanen Forfattere på  forlagets hjemmeside, oerby.dk http://www.oerby.dk/sider/jensside.htm

Barbariet tur retur udkommer i øvrigt nu også på Færøerne, hvor Forlaget Sprotin har erhvervet sig rettighederne til en færøsk udgave.

Lørdag den 10. september kl. 15: Reception og musik i anledning af at

Danmarks ældsteavantis

mest vitale

yderst fantasifulde

free form ensemble

har udgivet LP’en

 3 Avantis +1

m. Vagn E. Olsson

3 Avantis blev dannet i 1970 af Christian Kyhl, Peter Friis Nielsen og Claus Bøje. De tre har siden da været foregangsmænd i udviklingen af den danske free form jazz – og gennem 45 år praktiseret og perfektioneret en enestående og forfinet spillestil, hvor den fri rytme og ubundne tonalitet udtrykkes i et telepatisk samspil.

I 2013 indledte 3 Avantis og digteren og musikeren Vagn E. Olsson et samarbejde i forbindelse med en serie koncerter. Det materiale, der blev optaget ved de lejligheder, foreligger nu på LP – på høje tid i betragtning af, at Avantis’ første og eneste plade kom for over 35 år siden.

Mødet og musikken forener elementer af free jazz, avantgarde, poesi, kunstmusik, artrock og elektrisk lyd.

3 Avantis + 1 er dedikeret til Christian Kyhl, der døde i februar i år inden pladen var færdigtrykt.

Hans helt særlige spil og iderigdom er fastholdt på vinylen.

Vagn E. Olsson (vokal, keyboard)

Peter Friis Nielsen (bas)

Claus Bøje (trommer)

Lars Greve (saxofon, clarinet).

/**
**/