Lørdag d. 7. marts kl. 16: Lars Movin fortæller om sin nye bog, Allen Ginsberg i Danmark.
I januar 1983 besøgte den amerikanske beatgenerations-digter Allen Ginsberg (1926-1997) Danmark for første og eneste gang. I sin bog har Lars Movin gravet dybt i arkiverne og kortlagt den danske turné ned til mindste detajle. Ved arrangementet vil han både fortælle om Ginsbergs danske forbindelser og om hans udvikling som digter.
Billetpris 50,-VIGTIGT: Billetbestilling nødvendig på 31 32 63 33 eller adambrones@gmail.com – eller Ræven og pindsvinet Facebook – Messenger.
Lørdag den 1. februar kl. 16: Impro-jazz
Lars Greve (saxer, klarinetter) – Peter Friis Nielsen (b) – Claus Bøje (dr)
Entre kr. 50 (billetbestilling tilrådes på adambrones@gmail.com eller 31 32 63 33)
Lørdag den 11. januar kl. 16: BIRGITTE LYREGAARD / JØRGEN TELLER – duo
Start året med et brag af en koncert hos Ræven og pindsvinet.
Birgitte Lyregaard & Jørgen Teller duo handler om klang, lydlandskaber, noise og poise. De håndgribelige elementer er akustisk guitar, bue, plekter, klemmer, stemme, klokker, bækken, whiskers, valnødder, køller. De uhåndgribelige elementer er ikke til at beskrive, men bør opleves live!
Teller/Lyregaards veje har før krydsedes på forskellig vis: i en eksperimenterende lyd-teater produktion, improkvartet koncert, på workshop og gennem gode venner. Men her skyder de for første gang deres duo-projekt i luften og sætter tid og sted stævne til et intimt akustisk møde i den hyggelige bog café Ræven og Pindsvinet…
Birgitte har arbejdet med sin stemme siden sin tidligste barndom og har udviklet sin helt egen vokale stil af poesi, imitation, klangfarver og enhver lyd og støj, som stemmen kan producere. Den har hun med sig i sine mange forskellige musikalske samarbejder og sir den på scenen igennem et filter af tilstedeværelse og lydhørhed.
http://birgittelyregaard.dk/
Jørgen har udvidet sin indsats indenfor grænsesøgende guitar-spil med en akustiske Levin #116 guitar der har en meget fin brilliance og klarhed – der særlig kommer frem på de lyse strenge og i de dybe strenges overtoner og med flageoletter.
http://www.jorgenteller.dk/LEVINKOMA.html
koncert arr. i et samarbejde mellem foreningen Alteration og Ræven & Pindsvinet
Entre 50 kr – (billetbestilling tilrådes på adambrones@gmail.com eller 31 32 63 33)
Fredag d. 6. december kl. 19: Jazz og poesi
Årets sidste koncert i boghandlen bliver et brag af jazz og poesi, når Karsten Vogel, Ole Rømer og Per Aage Brandt kommer og spiller og læser op.
Kom ned hos Ræven og pindsvinet og afslut sæsonen med manér.
Entré : 50,-
Lørdag den 30. november kl. 16: Improjazz ved Claus Bøje, Peter Friis Nielsen og Søren Kjærgaard
Søren Kjærgaard (keyboard) – Peter Friis Nielsen (b) – Claus Bøje (dr)
“Kjærgaard is a worldclass improviser – a master pianist” (Kresten Osgood)
Entre kr. 50
Lørdag d. 9. november kl. 16: Claus Høxbroe & Oscar Gilbert
Oplev en intimkoncert med Claus Høxbroe & Oscar Gilbert i Ræven og Pindsvinet boghandel.
Claus Høxbroe & Oscar Gilbert har i en årrække smeltet ord og toner sammen på scener rundt om i landet og skabt et helt unikt univers, hvor både ordene, og musikken får taletid, og mødes i et improviseret udtryk.
Dette kunstneriske samarbejde har ført de to kunstnere i studiet af tre omgange, deres debutalbum ”Nøgne som nyfødte” (2013), der består af en række digte fra Claus Høxbroe’s omfattende forfatterskab, samt Stream of consciousness digtet ”Flimrende på VHS’en, skabt verbalt, specielt til albummet. Musikken er improviseret frem af Oscar Gilbert i studiet, skabt i netop det øjeblik hvor kemien mellem ord og toner mødes.
Deres andet album “Tusmørkets Censur” (2015) hvor besætningen blev udvidet med fire strygere og fire blæsere, stadig tror mod det improviseret udtryk, men denne gang også med numre komponeret af Oscar Gilbert. Og med et foto-hæfte med alle digtene fra albummet.
I 2019/2020 barsler de med endnu et album “Slipper taget” der igen befinder sig i krydsfeltet af ord og toner, hvor begge dele får taletid og folder sig ud i fællesskab.
Pressen skrev om Claus Høxbroe & Oscar Gilbert:
“Jazz’n’poetry kan ikke skæres ret meget skarpere, end det her bliver gjort af Høxbroe og Gilbert.” – JazzNyt
“Det er en ganske intim oplevelse at høre albummet i hovedtelefoner, hvor man for alvor fanger dualiteten i ordene og stemmen” – Lydtapet
“Høxbroe rammer rent med alvorsfulde og klaverbårne digte” – Gaffa
Billetter til dette arrangement skal bestilles på: Billetto.dk
Lørdag d. 2. november kl. 16: Ditte Steensballe: Requiem for en kornmark
Kom og hør Ditte Stensballe læse op af sin nye novellesamling ”Requiem for en kornmark” hos Ræven og pindsvinet.
”Alle tænkelige tårer er blevet kortlagt af en kunstner ved navn Rose-Lynn. Hun betragtede dem i mikroskop. Det viste sig, at tårer grædt af at skrælle løg så ud på én måde, tårer grædt af henholdsvis længsel, glæde og vrede lignede langtfra hinanden. Mønstrene varierede som landskaber set fra oven, fra snoede veje, bakker og bjerge til forhindringsbaner, snirklede stier. Det første mange tror, når de ser Rose-Lynns fotografier af tårernes topografi, er, at det er celler. Eller landskaber. Det er det også. Indre landskaber.”
Det er disse indre landskaber, Ditte Steensballe i ni noveller hudfletter og kortlægger.
Gratis adgang
Søndag den 27. oktober kl. 16: Impro-jazz ved Claus Bøje (trommer), Peter Friis Nielsen (bas) og Morten Carlsen (sax, tarragot)
“As close as the Danish improvised music scene gets to having a National Treasure on stage. Carlsen / Friis / Bøje represent over 50 years of involvement with free improvisation. Each of them masterplayers.” (Kresten Osgood).
Entré 50,-
Foto: Henrik Bjørslev
Torsdag d. 24. oktober kl. 20.00: FILMKLUB
Så starter Ræven og Pindsvinets filmklub op igen for efterårs- og vinterfilm.
Elsker du film og er du vild med litteratur? Så er Ræven og pindsvinets litterære filmaftener et lys i den mørke tid, vi går ind i. En torsdag hver måned viser vi en film, som har et litterært forlæg.
Denne torsdag viser vi Robert Nemaes filmatisering af Muriel Sparks roman The Prime of Miss Jean Brodie. Filmen er fra 1969, og på rollelisten finder man blandt andet Maggie Smith, som vandt en Oscar for sin rolle som Miss Brodie.
Romanen er nummer 79 på The Guardians liste over de bedste romaner, der er skrevet, og filmen betragtes som Maggie Smiths bedste præstation.
I Edinburgh mellem to verdenskrige midt i 1930´erne, lærer frøken Brodie sine skolepiger om verdens mirakler med sprudlende entusiasme. Hvor elsket hun end er af sine elever, bryder den strenge skoleledelse sig dog ikke meget om hendes måde at lære sine elever om sandheden og skønheden i kunst, historie, litteratur og seksualitet.
Før filmen starter vi med en kort introduktion til forfatterskabet og værket (både bog og film). Der er mulighed for at købe kaffe og andre drikkevarer.
Tilmelding til filmklubben er gratis og selve arrangementet er også gratis, men kræver at man melder sig til filmklubben og bestiller plads enten på adambrones@gmail.com, tlf. 31326333 eller Facebook: Ræven og pindsvinet.
Lørdag den 28. september kl. 16: Koncert med JUNGLE MONEY
Ørene vokser, mens man lytter.
Claus Bøje (dr) – Peter Friis Nielsen (b) – Jan Kaspersen (keyboards)
Entré kr. 50
Lørdag d. 21. september kl. 16: Jesus Almodovar og Baggardsbaronerne
“JEG VIL GERNE TILDELES RIDDERKORSET FOR MIN EMINENTE ELSKOVSKUNST.
I NUTID KASTER JEG GULLIGT LYS
I MIT ANSIGT
SES FORANDRINGER
PÅ ASFALT ER LYSGLIMT HARMONI
EN KADANCE
FORUDE LIGGER TÅGE
BAGVED LYS”
Kom ned til Ræven og Pindsvinet boghandel og hør Jesus Almodovar læse op af sin nye digtsamling “Jeg vil gerne tildeles ridderkorset for min eminente elskovskunst”, udgivet på forlaget Baggaardsbaronerne, efterfulgt af en samtale og diskussion af digtsamlingen med boghandleren.
Slutteligt vil Baggaadsbaronerne fortælle om deres forlag og udgivelser.
Gratis adgang.
Lørdag d. 17. august kl. 16.00: Forfattermøde
Kom og mød forfatteren Bo Green Jensen i samtale med boghandleren om bogen “En kugle af liv”
“En kugle af liv” samler 42 snapshots af begyndelsen på en barndom. Det er en bog om at blive far (igen) og gift (igen) i en relativt høj alder og opdage, at man ingenting ved. Intet ved gentagelsen er rutine. Det er en ny verden, bogstavelig talt.
“En kugle af liv” er Bo Green Jensens fortælling til datteren Ava, skrevet og samlet, så hun kan se, hvordan tingene var i de første syv år af hendes liv.
Bogen handler om at få et barn i en sen alder, om at være en sammenbragt familie, om at genfinde livsglæden gennem kærligheden til sin familie uanset aldersforskelle og blodsbånd, og om at opdage, at livet altid slår kolbøtter og byder på noget nyt. Kort sagt: om stort og småt.
Det hele er formidlet med Bo Green Jensens sædvanlige varme, humor, eftertænksomhed og selvironi og illustreret af Gitte Skov.
Fri entré – pladsreservation tilrådes på mail: louisesondej1@hotmail.com eller telefon 31326333
Onsdag d. 5. juni kl. 20: Tonegänger
TONEGÄNGER (JP/DK)
Draminsky: elektroakustisk melodion
Sawada: snare-drum-only
Siden foråret 2018 har danske Jakob Draminsky og japanske Morihide
Sawada under navnet TONEGÄNGER dyrket en fælles fascination af den så
kaldte Krautrock
Med lyden af Draminskys elektroakustiske melodion og Sawadas enkle
snare-drum-only setup blandes det smukke, det spændingsfyldte, stilheden
og den ultimative energi og i et klangrum der vækker vibrationerne fra
det vitale musikalske 70’er paradigme til live
TONEGÄNGER har udgivet et enkelt album på det danske online label Raised
Field Records og hidtidig kun optrådt i Japan.
Mere information og links til lyd og billeder med TONEGÄNGER
http://multisounds.dk/raised-field-records/toneganger/
Entrè: 40,-
Lørdag d. 25. ma kl. 16.00: Free jazz
HENRIK OLSSON (guitar) – PETER FRIIS NIELSEN (bas) – CLAUS BØJE (dr)
Entré 50,-
Lørdag d. 11. maj kl. 16: Koncert
Laura Toxværd – Jørgen Teller – duo (alt sax / akustisk guitar + elektronik).
Kom og nyd et glas køligt rosé (eller varm kaffe hvis vejret holder stilen) og oplev de 2 musikere og komponister, som vil opføre nye grafiske notationer skabt til denne dato.
Entré 50,-
Lørdag den. 27 april klokken 16: Karsten Vogel og Birgit Løkke
Ræven og pindsvinet boghandel inviterer til en eftermiddag med impro-musik og poesi sammen med Karsten Vogel (saxofon og poesi) og Birgit Løkke (percussion).
Ganske vist avantgarde men også melodisk. Ganske vist mærkeligt men også forståeligt. Et mangeårigt musikalsk bekendtskab leves ud i ganske vist frie men også kontrollerede forløb. Dertil nye digte og et par ældre. Det er ganske vist!
Kom og nyd et glas køligt rosé og rejs ud i et nyt lydunivers.
Entre 50,-
Lørdag den 9. marts kl. 16:
Olgas bog – roman af Marie-Louise Hansen, debuterende forfatter.
Et kvinde- og kunstnerportræt, der udspiller sig i forrige århundredes Aarhus, om en kvinde, der er fanget mellem samtidens forventninger til hende som kvinde og et stort behov for at udtrykke sig.
Kom til oplæsning og en samtale med forfatteren og nyd et glas vin eller en kop kaffe.
Bogen kan selvfølgelig købes signeret på dagen.
Gratis entré (men bestil plads)
”Det er ikke lavthængende frugter, der plukkes i Marie-Louise Hansens litterære abildgård. Debutromanen Olgas bog er et ambitiøst forsøg på at indfange et kvindesind, der på samme tid er skrøbeligt og grænsesøgende. Et 1900-tals-menneske med kunstnerisk instinkt og et ambivalent forhold til virkeligheden, erotikken, døden og ikke mindst Jesus. Han er hendes bedste samtalepartner, svømmer ud og ind af hendes bevidsthed og ser hende over skulderen i hendes professionelle virke som fotograf af levende og døde.
Døde? Ja, Olga er ekspert i at give døde det udtryk, som de efterladte ønsker at fastholde. Derfor rykker hun før begravelsen ud med et arsenal af hjælpemidler til at sløre fraværet af liv. Med voks, rispudder, kindrødt, eyeliner, hårsværte og maling omformer hun motivet, tager et smukt billede og giver kunden fred i sindet. Se selv, døden behøver ikke at være forbundet med gru, den kan ligefrem være smuk. Det mest kontroversielle er, om hun også skal genskabe øjnene. Hun må foretage en kunstnerisk vurdering af objektet. Hvornår ser et menneske mest levende ud, når det sover, eller når det har åbne øjne?”
Lørdag d. 16. marts kl. 16.00: Free jazz
Mark Solborg (guitar) – Peter Friis Nielsen (b) – Claus Bøje (dr)
Entré kr. 50,- (pladsbestilling tilrådes)
VEJEN MELLEM ELSTIR OG VINTEUIL
Christine Marstrand, operasanger og cand.mag. i kunsthistorie fortæller om sin bog VEJEN MELLEM ELSTIR OG VINTEUIL
Lørdag d. 16. februar klokken 16. Entré 50 ,-
VEJEN MELLEM ELSTIR OG VINTEUIL omhandler Marcel Prousts brug af billedkunst og musik i ‘På sporet af den tabte tid’. I denne nye bog af Christine Marstrand belyses begrebet synæstesi – det at beskrive en kunstart ved hjælp af en anden – en unik egenskab ved Prousts skrivemåde, som hidtil har været underbelyst. Bogen åbner med sin billedkunstneriske og musikalske tilgang for en ny måde at læse Proust på.
Elstir er navnet på den fiktive maler, der spiller en stor rolle i ‘På sporet af den tabte tid’, og som bliver talerør for Prousts egen opfattelse af billedkunsten, og det samme gælder for den fiktive komponist Vinteuil og musikken. Som titlen indikerer, handler bogen om vejen imellem dem, de mange samsansninger mellem kunstarterne, der kendetegner Prousts sprog.
I værket påviser Marstrand, hvordan billede og lyd smelter sammen i fraser af enestående skønhed i ‘På sporet af den tabte tid’, og hvordan Proust fornyer litteraturen på en måde, hvor farver og musik forenes i sproget. De utallige referencer til billedkunst og musik gør, at Marstrands bog kan anvendes som en tro følgesvend under læsningen af Prousts klassiker.
Værket er i et stort opslagsvenligt format og er prydet med de mange smukke kunstværker, som Proust omtaler i ‘På sporet’. Bogen er yderst veldokumenteret og består af mere end 350 citater og referencer til andre værker.
Kvit hverdagens konventioner og kom med til en oplæsnings- eftermiddag med Anne Marie Helger den. 9. februar kl. 16.00. Entre 50,-
Den fransk/danske forfatter Marianne Paul har sammen med skuespillerinden Anne Marie Helger og Epic Sound skabt lydværket Som lyset i en Renoir, der netop er udkommet som lydbog på A/V-Forlaget. Det består af 22 fortællinger hvori forfatteren har fastholdt små, vidt forskellige, men unikke øjeblikke af hendes ophold i Frankrig i begyndelsen af nullerne.
Fortællingernes udgangspunkt er hændelser og oplevelser, opstået på forfatterens mange vandreture gennem byer og landskaber – de øjeblikke, som fik forestillingerne til at blomstre; som indfangede og pirrede hendes nysgerrighed, og fik hende til at dykke ned i den franske histories vældige arkiver.
Det er blevet til en hyldest til livet med dybde, kant, sødme og sjæl, hvor lytteren bliver taget i hånden og kommer med ud på en rejse der ustandseligt opsporer og indkredser det gode liv. Bagom hverdagens skævheder og snærende bånd toner billedet af en meningsfylde frem, som et fælles hele uden for os selv; kærligheden til livet, og den jord vi bor på:
”Et sted derude i horisonten lå meningen med det hele. Det var bare om at finde den, inden vinterkulden og alt det mørke overtog styringen, så Thanatos ikke stak sit fæle hoved frem – og trak en med ned i urdybet…”
Der vil blive mulighed for at købe et signeret eksemplar af cd’en, i slutningen af arrangementet, til favorabel pris.
Postkort fra de døde – Franco Arminio
Lørdag d. 2. februar kl. 16.00 – Fri entré
Oversætteren Cecilia Banfi kommer og fortæller om værket Postkort fra de døde af Franco Arminio udgivet på Forlaget Apuleius´ æsel.
Postkort fra de døde er lille i format, men skrevet i et ironisk og skarpt sprog. Postkortene serveres som små poetiske fluer, der kan læses på mange niveauer. Livet ses bagfra, fra afslutningen, og reduceres til få ting: et lys på kommoden, de første roser, en fødselsdagskage, syvkabalen, en grøn striktrøje. 128 fortællinger om de mange måder at dø på. De korte postkort sendes af sted til os levende fra et ukendt sted.
Postkort fra de døde udkom i Italien i 2010 og er også udkommet på russisk. Nu udkommer den på dansk i Cecilia Banfis oversættelse. Cecilia Banfi har også lavet for- og bagsideillustrationen, og hun har også bidraget med en introduktion om F. Arminio i bogen.
Fabelagtigheder med Lars Emil Foder
Fredag den 25. januar kl. 19.00. Entré kr. 30,-
Oplæsning og koncert med forfatter og sangskriver Lars Emil Foder, som lige er udkommet med den underholdende, filosofiske og samfundskritiske prosasamling ”Fabelagtigheder” (forlaget Ekbátana). Lars Emil læser op fra bogen og spiller nogle af sine numre. Vi garanterer en fabelagtig aften!
Fabelagtigheder består af 44 historier, fabler, sange, vittigheder, drømme, digte – eller kort sagt: fabelagtigheder. Det er rablende, lyriske og underholdende tekster, der reflekterer over vores verden, og hvor du møder så forskellige karakterer som det sentimentale egetræ, den sidste publikummer, en hornfisk og ikke mindst Overlegekammerat Døden, som måske egentlig er en pædagog, der hedder Jytte. Intelligente, små fortællinger, som med humor og overraskelse fremdrager den magi, som vi normalt overser i verden og i sproget.
★★★★★ ”mildest talt fantastisk” – Kshdk.bøger
”Til læsere, som leder efter et godt grin. Det genkendelige vendes på hovedet og giver ahaoplevelser, der renser sproget for rutinens rustmærker” – Lektørudtalelse
”Champagne, go home, den her bog outsprudler alt” – Forfatter Cecilie Lolk Hjort
”Jeg grinte så påfaldende højt, at min kæreste flere gange drejede hovedet væk fra Den Store Bagedyst” – Fra en læser
“Fabelagtigheder er underholdende, mærkværdig, samfundskritisk, eksperimenterende. Det er nok den eneste bog jeg har læst, der har fået mig til at grine højt, reflektere, rulle med øjnene og ryste på hovedet på samme tid.” – Litteraturformidleren.dk
Lars Emil Foder (f. 1980) er forfatter og musiker og debuterede i 2013 med den tværkunstneriske ep-bog Natatlas med sine digte og sange sammen med sit band L.E.F. & De Langsomme Lyn. Fabelagtigheder er hans prosadebut.
Lørdag d. 15. december: Improjazz ved Jan Kaspersen, Peter Friis Nielsen og Claus Bøje
JUNGLE MONEY
Claus Bøje (dr) – Peter Friis Nielsen – (b) – Jan Kaspersen (keyboards)
”Tre musikere, der kommunikerer på et helt unikt sæt. Jungle Money er en overraskelse af de fede!”
Niels Overgaard – jazznyt.blogspot.dk
Entre kr. 50,-
Torsdag d. 6 december kl. 20.00: Filmaften – De døde
Ræven og pindsvinets filmklub viser John Hustons film De døde fra 1989, baseret på James Joyces novelle af samme navn fra novellesamlingen Dublinfolk.
Gabriel Conroy og hans hustru Greta deltager i en tidlig januar middag med venner og familie hos Gabriels gamle pebermøtanter. En aften som resulterer i en epifani for dem begge. Novellen er måske det smukkeste Joyce har skrevet og filmen yder den smuk retfærdighed.
Før filmen starter vi med en kort introduktion til forfatterskabet og værket (både bog og film). Der er mulighed for at købe kaffe og andre drikkevarer.
Tilmelding til filmklubben er gratis og selve arrangementet er også gratis, men kræver at man melder sig til filmklubben og bestiller plads enten på adambrones@gmail.com, tlf. 31326333 eller Facebook: Ræven og pindsvinet.
Lørdag d.17. november kl. 16.00: Improjazz ved Jonas Müller, Peter Friis Nielsen og Claus Bøje
Trods sin status som en af de mest spændende og originale improvisationsmusikere i sin generation, høres Jonas Müller sjældent i København, fordi han i en årrække har været bosat i udlandet.
Koncerter i Skandinavien, Frankrig, Tyskland, Rumænien, Estland, Litauen, Rusland, Canada, USA, Israel, Zambia, Tanzania og Algeriet.
Uddannet på det rytmiske musikkonservatorium i København, master i moderne komposition og improvisation fra Mills College i USA og kandidat i musikvidenskab fra Københavns Universitet.
Entré: 50 kr.
10. november kl. 15.00: Lørdagstema – indbinding af bøger.
Ræven og pindsvinet inviterer til en eftermiddag i bogindbindingens tegn. Bogindbinder Lars Bom, som er udlært hos: Fr. Jensens Bogbinderi i Valby i 1975, kommer og fortæller og viser (næsten) alt om bogindbinding
Hør blandt andet om: Gennemgang af indbindingsteknikker (lav- og dybfalset bøger)
Adskilning – tilskæring af omslag og ark – opmåling af bind – hæftning – limning – skæring – falsbankning – skæring – snitbehandling – kapitælbånd – rygoverklæbning – løsrygs- og pappåsætning – påsætning af materialer – udpusning – anpapning – forgyldning.
Pladsbestilling nødvendig.
Entré 50 kr.
Torsdag d. 8. november kl. 20.00: Filmaften – Portræt af en kvinde
Ræven og pindsvinets filmklub viser Jane Champions Portræt af en kvinde efter en roman af Henry James.
Isabel Archer (Nicole Kidman) er en ung og selvstændig kvinde med mod på livet. Efter at have arvet en betragtelig sum penge, møder hun en dag den forførende og mystiske Gilbert Osmond (John Malkovich). Deres romantiske møde ender senere med ægteskab – et ægteskab hvor Isabel Archer ydmyges psykisk. Spørgsmålet er om Archer kan – eller vil komme ud af det følelsesmæssigt, masochistiske fængsel.
Før filmen starter vi med en kort introduktion til forfatterskabet og værket (både bog og film). Der er mulighed for at købe kaffe og andre drikkevarer.
Tilmelding til filmklubben er gratis og selve arrangementet er også gratis, men kræver at man melder sig til filmklubben og bestiller plads enten på adambrones@gmail.com, tlf. 31326333 eller Facebook: Ræven og pindsvinet.
Onsdag d. 31. oktober kl. 19.00:
Forfattermøde med Andrea Jeftanovic om novellesamlingen Du må ikke tage imod slik fra fremmede. Udgivet på forlaget Auroraboreal.
Andrea Jeftanovic er forfatter, essayist, underviser, teateranmelder, rejsende globetrotter og livsnyder. Hun er uddannet sociolog og har desuden en ph.d. i latinamerikansk litteratur fra Berkeley University. Forindeværende underviser hun på Universidad de Santiago de Chile. Hun er forfatter til otte bøger med noveller, fortællinger, rejseskildringer og essays. Hendes værker er oversat til portugisisk og til dansk. Hun er teateranmelder ved avisen El Mercurio, Chile. Den spanske avis El Pais udvalgte hende for nylig som en af de 20 mest lovende latinamerikanske forfattere.
Du må ikke tage imod slik fra fremmede består af elleve noveller som udforsker rummet omkring forældre og børn, søskende og par i ekstreme positioner.
En poetisk og intim prosa som opridser et hyperrealistisk portræt af den tvetydige og sensuelle voldsomhed som gør disse ”kernerelationer” anspændte. Historier som tager udgangspunkt i begær, ikke i et sygeligt begær, men derimod et begær fuld af ensomhed og angst som vender op og ned på alting og hvis konstante scene er kroppen. Nogle gange det farliges truende nærhed, andre gange det normales afgrund, men altid med kroppen som den konstante scene.
Ud af sætninger der hopper op og ned som træflis dannes et psykisk og følelsesbetonet sprogbrug der skaber rum for at undersøge moraliteten som et laboratorium for den menneskelige erfaring.
Fri entré
Lørdag d. 27. oktober kl. 16.00 Koncert med en ny trio med Martin Klapper (CZ) der spiller på legetøj og low-fi elektronik, Niklas Fite (S) ny stjerne på guitarhimlen, Sture Ericsson på saxofoner.
Et bord dækket med et utal af objekter – legetøj såvel som elektroniske dimser – hvorfra lyde frembringes. Om bag bordet sidder Klapper og styrer lydene med lynets hastighed. Fite sidder med guitaren parat til at reagere på alle lydbølger i en virtuos dans med fingrene over strengene. Ericson lader sin saxofon gå med eller mod strømmen, som dissonans eller konsonans.
En fest af lyde at gå på opdagelse i bliver her serveret for alle nysgerrige ører!
Sture Ericson – saxofoner
Martin Klapper – amplificerede objekter, legetøj, lo-fi elektronik
Niklas Fite – guitar
Entré: 50 kr
Lørdag d. 20. oktober kl. 16.00: Impro-jazz ved Pierre Dørge, Peter Friis Nielsen og Claus Bøje
Pierre Dørge er en af de højest estimerede danske musikere på den internationale jazzscene – ikke mindst i kraft af sit banebrydende arbejde med New Jungle Orchestra, som han dannede i 1980, og som han har turneret med overalt i verden.
Peter Friis Nielsen er i særklasse blandt dansk jazz’ mange gode bassister. Hans originale tilgang til basspillet har gjort ham efterspurgt af den europæiske elite inden for avantgardejazzen – fra Peter Brötzmann til Evan Parker. Han har modtaget nogle af dansk kulturpolitiks fornemste hædersbevisninger.
Claus Bøje har sammen med Peter Friis Nielsen været ankermand i tre af de mest betydende og bedst kritikeranmeldte grupper i dansk avantgardejazz’ historie: Coronarias Dans, Avantis og Clinch. Var initiativtager til det eksperimenterende musikmiljø “Jazz i Reprisen” i 1968.
Entré kr. 50
Torsdag d. 18. oktober kl. 20.00: Filmaften – Mephisto
Elsker du film og er du vild med litteratur? Så er Ræven og pindsvinets litterære filmaftener et lys i den mørke tid, vi går ind i. En torsdag hver måned viser vi en film, som har et litterært forlæg.
Denne torsdag viser vi István Szabós filmatisering af Klaus Manns roman Mephisto. Filmen er fra 1981, og på rollelisten finder man blandt andre Klaus Maria Brandauer as Hendrik Höfgen.
Filmen handler om den tyske teaterskuespiller Hendrik Höfgen, der, mens nazisterne kommer til magten, tvinges til at vælge mellem sin politiske overbevisning og en storslået karriere som marionet i Det Tredje Rige. Hans drøm er at spille rollen som den djævelske Mefistofeles, der frister Faust. Men for at opnå dette vil han, ironisk nok, være nødt til at sælge sin sjæl.
Før filmen starter vi med en kort introduktion til forfatterskabet og værket (både bog og film). Der er mulighed for at købe kaffe og andre drikkevarer.
Tilmelding til filmklubben er gratis og selve arrangementet er også gratis, men kræver at man melder sig til filmklubben og bestiller plads enten på adambrones@gmail.com, tlf. 31326333 eller Facebook: Ræven og pindsvinet.
Lørdag d. 6. oktober kl. 16.00: Foredrag om rejsebøger
Hvordan skriver man den gode guidebog? Hvad skal udvælges og særligt markeres? Bliver guidebøger snart en døende genre?
Rejsebogsforfatter mm. Lise Lotte Frederiksen fortæller om de små meget forskellige tyksakguider i Anglomanias serie, og fotograf Frederik Fensbo viser sine specielle fotos fra den seneste guidebog: You’ll never walk alone. Hvad er det gode foto og hvorfor? Kom og vær med.
Der er gode tilbud på guidebøger om London, København, Dublin og Liverpool denne eftermiddag.
Entré: 50 kr.
Lørdag d. 29. september klokken 15.00: Murakami og sake
Først vil der blive præsenteret et udvalg af sakesmagsprøver af Peter Martin Fogh, som driver Seidokan Japan Center, og derefter viser vi filmen Dreaming Murakami fra 2017. 57 min.
Filmen følger oversætteren Mette Holms (f. 1958) arbejde med at oversætte den japanske forfatter Haruki Murakamis debutroman Hør vinden synge. Vi hører om hendes forhold til Murakami, om udfordringerne ved at oversætte ham, og følger hende på en rejse i Japan og under forberedelserne til et arrangement med Murakami i Den Sorte Diamant. I nogle surrealistiske og stemningsfulde sekvenser i Murakamis ånd følger vi en kæmpestor frø først gå rundt i en skov og senere følge efter Mette Holm i Tokyo.
Entré 50 kr. for hele arrangementet. Billetbestilling tilrådes da interessen er stor.
Lørdag d. 22. september kl. 16.00 Impro-jazz med YTTERLANDET
Sture Ericson – saxofoner, klarinetter
Henrik Olsson – guitar
Håkon Berre – slagtøj
Ytterlandet bevæger sig i grænselandet hvor lyde bliver til musik og musik bliver til reminiscenser af liv, hvor improvisation bliver til struktur og struktur bliver til åbne spørgsmål, hvor alvor og leg mødes, hvor eventyret kan udspilles i dit eget øre.
Kort sagt, to svenskere fra den dybe skov og en norsk bjergbestiger folder sig ud i et frit improviseret musikalsk landskab hvor du selv kan gå på opdagelse!
Entré : 50 kr.
Fredag d. 22. juni kl. 20.00: Jungle Money
Improjazz med:
Claus Bøje (dr) – Peter Friis Nielsen – (b) – Jan Kaspersen (keyboards)
”Tre musikere, der kommunikerer på et helt unikt sæt. Jungle Money er en overraskelse af de fede!” Niels Overgaard – jazznyt.blogspot.dk
Entré 50,-
Fredag d. 25. maj kl. 20.00: Viper feat El Hombre Invisible
Kasper Tranberg – trumpet
Peter Friis Nielsen – el bass
Anders Provis – drums
El Hombre Invisible – keys
Viper is back! Lead by the great drummer Anders Provis.
This monster trio has existed for 10 years and, and has just recorded their second album, which will be released in the fall 2018.
Tranberg is a brilliant trumpet player and improviser. the same can be said of Peter Friis Nielsen, the electric bass genius.
Lately The enigmatic El Hombre Invisible,has joined the band and he will set things on fire – no doubt!
Come and get your self refreshed with Viper and El Hombre Invisible.
Bemærk at koncerten er klokken 20 Fredag d. 25. Maj.
Entre 50,-
Lørdag d. 26. maj kl.15.30-17.30: Et lille seminar om den håndindbundne bog med Multihåndværkeren H. C. Christophersen.
Bogen er en af mange fortællinger, og kærligheden til bogen og dens indhold kan udmunde i den håndindbundne bog, som i de fleste tilfælde bliver det rene kunsthåndværk.
Hvis du drømmer om at lære at binde dine egne bøger ind eller bare er interesseret i at se, hvordan dette smukke håndværk kan udføres, så inviterer Ræven og pindsvinet boghandel til et lille seminar om at binde bøger ind. Så kom og bliv inspireret.
Fri entre men tilmelding tilrådeligt.
Lørdag d. 2. juni kl. 14-17: Digtoplæsning
Kom til tre timers digtoplæsning af nye og etablerede digtere tilknyttet Forfatterforeningen.
Fri entré
Lørdag den 12. maj kl. 16.00: Koncert i Ræven og Pindsvinet
Lotte Anker (saxer) – Peter Friis Nielsen (bas) – Claus Bøje (trommer)
“This is a great trio – consisting of three major voices in European avantgarde. They have played together hundreds of times and each time something new happens. This will be a real tread. Get there from the start and get a seat. It will be packed!” (Kresten Osgood)
Entré kr. 50,-
Torsdag d. 12. april kl. 20.00: Filmaften “Howard’s End”
Vi ser James Ivory’s anmelderroste filmatisering af E.M. Forsters ambitiøse roman fra 1910. En sædeskildring af det engelske klassesamfund omkring århundredeskiftet. På rollelisten findes blandt andre Emma Thompson, Helena Bonham Carter, Vanessa Redgrave, Anthony Hopkins og Prunella Scales.
Gratis adgang – meld dig blot ind i Ræven og pindsvinets filmklub, som er gratis og reserver billetter på adambrones@gmail.com eller tlf. 31326333
Lørdag d. 17. marts kl. 16.00: Bogreception for ny inspirerende bog om Dublin
Lørdag. d. 10. marts kl. 16.00: Foredrag om Rud Langgaard
Rued Langgaard – den ”ekstatiske outsider” i dansk musik.
I år ville komponisten Rued Langgaard være fyldt 125 år. Han blev imidlertid kun 59 år gammel og døde som en desillusioneret mand i Ribe efter en livslang kamp for kunstnerisk anerkendelse.
”Jeg og min musik er spærret inde i et tomt rum” kunne han sige. Men i 2018 indspiller Wienerfilharmonikerne en cd med hans musik, hans hovedværk Sfærernes Musik opføres i Glasgow, og i Tyskland sættes hans opera Antikrist op.
Bendt Viinholt Nielsen fortæller historien om den mærkelige mand, hans tragiske skæbne og den fascinerende musik, han skabte.
Bendt Viinholt Nielsen er forfatter til den første biografi om komponisten.
Fri entré – men reserver gerne plads da der kan være rift om billetterne
Torsdag d. 15. februar kl. 20.00: Filmklub
Ræven og pindsvinet boghandel præsenterer Blodets trone af Akira Kurosawa som februars film.
”I visse kredse er William Shakespeares nok mest kendte skuespil aldrig blevet kaldt ved sit sande navn. Det omtales oftest blot som ”Det skotske stykke”. Skuespillet hedder Macbeth, men det vil klassiske Shakespeare-skuespillere ikke kalde det. De mener nemlig, at navnet og spillet er forbandet. Selv i vor dage hersker den overtro stadig. Det bringer uheld at sige navnet i en teatersal, og derfor gør man det ikke.
Hvad Akira Kurosawa kaldte Shakespeares skuespil, vides ikke. Men sikkert var det i hvert fald, at han var vild med det. Den store japanske instruktør elskede William Shakespeares blodige fortællinger. Instruktørens sidste storfilm Ran, som han lavede i 1985, er således Kurosaws fortolkning af Shakespeares Kong Lear. Men allerede næsten 30 år forinden havde han på overdådig vis tacklet filmatiseringen af det forbandede stykke om Macbeth.
Blodets trone stammer fra Akira Kurosawas mest produktive periode, hvor film som Rashomon, De syv samuraier, Den skjulte fæstning og Ikiru gjorde japaneren til en af verdens mest markante filminstruktører. Blodets trone er, som Macbeth, en dyster og tragisk historie om mord, anger og galskab, og det er en film, der er gennemsyret af Kurosawas storslåede visioner for visuel historiefortælling, drama og mennesker på kanten.
Der er en grund til, at man 400 år efter Shakespeares død stadig læser, filmatiserer og opfører Macbeth. Det er en af de bedste og mest bevægende historier, der nogensinde er nedskrevet af mennesket. Det er en historie, der fortjener at blive filmatiseret af kun de største, og Kurosawa var netop den største. Mere end værdig til at løfte opgaven.
Macbeth kaldes Det skotske stykke af de overtroiske, fordi historien foregår i Skotland. Det lykkedes uden de mindste problemer for Kurosawa at flytte historien til den anden ende af verden, og det gør den blot endnu mere dramatisk. Takket være de vilde rustninger og unikke bygninger i middelalderens Japan kommer den klassiske historie til at virke eksotisk, men alligevel velkendt og i sit rette element. Blodets trone er en fornøjelse for alle, der holder af film om skarpe sværd, stejlende heste og soldater i rustninger. En smuk og episk historiefilm.
Men det er i den grad også en film om menneskeligt fordærv og forfald. Om en god mand, der begår en utilgivelig handling og straffes af alle, ikke mindst sig selv. Det er den ultimative fortælling om grådighed og magtgerrighed, om det fristende i at stræbe efter tronen, det farlige ved at vinde og det opslidende ved at beholde den. Det er på alle parametre en storfilm, man ikke bør snyde sig for.”
citat ” Jesper Rehmeier” Rehmeiers moviebox”
Gratis adgang – meld dig blot ind i Ræven og pindsvinets filmklub som er gratis og reserver billetter på adambrones@gmail.com eller tlf. 31326333
Lørdag d. 3. februar kl. 16.00: Jazz-impro ved Claus Bøje, Peter Friis Nielsen og tredjemand.
Fredag d. 2. februar kl. 17.00: Emigranten
I anledning af udgivelsen “Emigranten” fortæller Leena Orvokki Luttinen Ørnkow om sin opvækst i Danmark og Finland under den russisk-finske krig.
”Det er en af de historier fra krigstiden om næsten er glemt. Men under vinterkrigen i 1939-1940 og fortsættelseskrigen i 1941-1944 blev omkring 75.000 finske børn evakueret til de skandinaviske lande.
Der kom cirka 4.000 af de såkaldte finnebørn til Danmark, hvor de blev fordelt hos plejefamilier over hele landet.
Et af disse finnebørn var Leena Orvokki Luttinen Ørnkow, som nu har skrevet bogen »Emigranten« om sin opvækst i Næstved, og sine valg gennem livet.”
citat SN.dk
Gratis adgang.
Bogen koster 150 kr. Udgivet på Forlaget Anglomania 2017.
Lørdag d. 27. januar kl. 16.00: Koncert med
Blæst&Bue
Henrik Olafsson: kontrabas, Jakob Draminsky: melodion og FX.
Blæst&Bue udforsker de klanglige landskaber omkring Olafssons akustiske kontrabas og Draminskys forstærkede melodion og samler to erfarne musikeres inspirationer fra en bred palet af genre og rum.
Duoens primært improviserede musik bevæger sig i et grænseland mellem ny kompositionsmusik og europæisk improvisationsmusik tilsat et strejf af universel spiritualitet og mindfulness, hvori vejrtrækningens puls og buestrøgets bølgende rytme skaber ramme for et minimalistisk, klangligt og melodisk nærværende nu – både i studiet og på scenen.
Olafsson (f.1954) er vokset op med beatmusikken og en guitar og uddannede sig senere som klassisk kontrabassist. Han har i løbet af sin lange karriere sideløbende med sit orkesterarbejde også komponeret til forskellige sammenhænge bl.a. Cafeteatret, Det Kgl. Teater, Bådteatret og Acoustic Lines. Af orkestre og musikalske samarbejder kan nævnes: Promenadeorkestret (Tivoli), DR Symfoniorkester, DR Underholdningsorkester, Ålborg Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, Swing Jørgens Rockband, Valby Jazzværk, Sergio Marini, Jean-Yves Tourbin, Adam Ørvad, Jesper Lützhøft, Niels Thybo, Finn Olafsson, Det Danske Teater, Gladsaxe Teater, Østre Gasværk Teater, Nørrebro Teater og Den Anden Opera.
Links:
www.henrikolafsson.dk
Draminsky (f.1959) har siden starten af 1980’erne været aktiv på den internationale scene for eksperimenterende musik, lydkunst og musikdramatik, hvor han har optrådt sammen med europæiske, amerikanske og japanske kunstner som fx Pascal Comelade, Mark Cunningham, Derek Bailey, Ryokusenkai, Itoken, Christine Schøtt, Niels Pihl og Eric Andersen.
Links:
http://multisounds.dk/
Lyt til Blæst&Bue på:
https://soundcloud.com/blaestogbue
eller
http://multisounds.dk/blaestogbue/
Lørdag d. 9. december kl. 15-17: Poesi- og musikeftermiddag hos Ræven og pindsvinet
Ræven og pindsvinet boghandel inviterer til et formidabelt dobbeltarrangement i december. Kom ned og oplev to forskellige kunstarter krydse spor når vi præsentere digtoplæsning ved Hans-Erik Rasmussen og Jazz-Impro. med Lotte Anker (sopran- og tenorsax), Claus Bøje (trommer), Peter Friis Nielsen (bas)
Hans-Erik Rasmussens digte handler om kærligheden – den levende, den døde og den endnu ikke levende.
Digtene handler om, hvad der findes og hvad der ikke findes. Ikke om, hvad der reelt eller ikke reelt.
Ikke mindst den grønlandske natur har taget ophold i forfatterens tekster.
Havet er i fjeldene; fjeldene er i dyrene; dyrene er i menneskene – alle er de dele af hinanden og dele af samme himmelhvælv.
Naturen er hverken symbol eller ”location” i Hans-Erik Rasmussens digte. Handlingen foregår ikke i Naturen – det er Naturen, der foregår i handlingen.
Kvinden sagde
lyden af vore skridt forsvinder
i revlingekrattet
og vore øjne sitrer længe efter
at drømmene er ophørte
Jeg retter mig op og ser ud over fjeldkæden.
I kikkerten kan jeg se rensdyrflokkene komme
ned over skråningerne.
Inden jeg går, har jeg skrevet dit navn
på en sten ved det gamle køddepot:
Timmiaq qitivittoq. Dansende Fugl.
Jazz-Impro
Ræven og pindsvinet er så heldige at få besøg af tre fænomenalt dygtige musikere hvis specialitet er improvisationens kunst – kom og få en unik oplevelse.
Lotte Anker (sopran- og tenorsax), Claus Bøje (trommer), Peter Friis Nielsen (bas)
Da trioen optrådte på 5e i Kødbyen, gav arrangøren Kresten Osgood i programannonceringen denne præsentation:
“This is a great trio – consisting of three major voices in european avantgarde. They have played together hundredes of times and each time something new happens. This will be a real tread. Get there from the start and get a seet. It will be packed!”.
Entré 50 kr for hele arrangementet
Torsdag d. 7. december kl. 20: Filmklub Resten af dagen
Elsker du film og er du vild med litteratur? Så er Ræven og pindsvinets litterære filmaftener et lys i den mørke tid, vi går ind i. En torsdag hver måned viser vi en film, som har et litterært forlæg.
I december viser vi James Ivorys filmatisering fra 1993 af dette års nobelprisvinder Kazuo Ishiguros roman Resten af dagen. Bog og film portrætterer den på alle måder korrekte og pligttro butler James Stevens, og den effektive husholderske miss Kenton, som i 1930’erne sammen styrede den store husholdning på godset Darlington Hall. Deres arbejdsgiver havde udprægede nazistiske tilbøjeligheder, men Stevens lod som om, han ikke opfattede, hvad der foregik i huset. Han viste heller aldrig sine varme følelser for miss Kenton, og da han genser hende i 1958, formår han heller ikke at åbne sig.
Filmen blev varmt modtaget af filmanmeldere verden over og blev nomineret til en række Oscars og BAFTA-priser samt adskillige Golden Globes. Anthony Hopkins blev tildelt hele syv priser.
Før hver film starter vi med en kort introduktion til forfatterskabet og værket (både bog og film). Der er mulighed for at købe kaffe og andre drikkevarer. Tilmelding til filmklubben er gratis og selve arrangementet er også gratis, men kræver at man melder sig til filmklubben og bestiller plads enten på adambrones@gmail.com, tlf. 31326333 eller Facebook: Ræven og pindsvinet.
Tirsdag d. 28. november kl. 19.00: Lise Lotte Frederiksen om Kazuo Ishiguro
Kom til et foredrag om årets nobelprismodtager i litteratur! Ishiguro er en spændende forfatter med mange lag i sine værker! Lise Lotte Frederiksen ser på hans værker og det særlige ved hans måde at skrive på. Hun tager udgangspunkt i The Remains of the Day, forlængst en klassiker i engelsk litteratur. Dernæst Never Let me Go, en dystopi, der er blevet filmatiseret i lighed
med The Remains of the Day! Hvad har de to værker til fælles? – og er Ishiguro en særlig britisk forfatter?
Entre 100,-
Fredag d. 24. november kl. 17-18: En eftermiddag i lyrikkens tegn med Johnny Frederiksen
Kom og få en eftermiddag i lyrikkens tegn med digter Johnny Frederiksen som læser op hos Ræven og Pindsvinet .
Johnny Frederiksen vil læse op af sin nye digtsamling “Passionsspil” og andre nye digte.
Teksterne kredser om b.la. sindstilstande, døden, ensomheden, jegets udvikling fra et jeg til et vi og kærligheden.
Digteren er 48 årig og bosiddende på Nørrebro. Elev på Outsiderens Skriveskole og har for nyligt afsluttet et 3 måneders kursus på Gladiators Forfatterskole
Gratis adgang
Lørdag d. 18. november kl. 16: Improvisationsmusik i særklasse.
Ræven og pindsvinet er så heldige at få besøg af tre fænomenalt dygtige musikere hvis specialitet er improvisationens kunst – kom og få en unik oplevelse.
Ræven og pindsvinet boghandel præsenterer:
Sture Ericson – sax, Peter Friis Nielsen – elbas, Claus Bøje – drums
Da trioen optrådte på 5e i Kødbyen, gav arrangøren Kresten Osgood i programannonceringen denne præsentation:
“Here they are!! the greatest trio in the universe! Veterans Peter Friis Nielsen and Claus Bøje are simply the hottest rhythm section you can ask for. Luckily we hear them often at Mandagsklubben. Sture Ericson is our resident artist this month. improvisation on the highest level by 3 masters of the music!”.
Entré: 50,-
Torsdag den 9. november klokken 20 viser vi Tristram Shandy, Michael Winterbottom’s filmatisering af Laurence Sternes klassiker fra 1759.
Elsker du film og er du vild med litteratur? Så er Ræven og pindsvinets litterære filmaftener et lys i den mørke tid, vi går ind i. En torsdag hver måned viser vi en film, som har et litterært forlæg.
Søren Vinterberg:
“bag vidunderlig plathed og intelligent konstruktion aner man både en filmens poetik – og verdensrummets rullende guddommelige latter.”
John H Christensen:
“mestrer det umuliges kunst, men på sin egen udflippede facon”
Jacob Wendt Jensen:
“Konceptet fungerer godt, fordi bogens humor kommer til sin ret, samtidig med at den moderne ramme er særdeles sprællevende og vittig.”
Christian Monggaard:
“en vittig og begavet film om både det at være en offentlig person, om de kompromisser man er nødt til at indgå som kunstner, og om den kunstneriske skabelsesproces…”
Følgende film vil bla. være Portrait of a Lady, Løgneren, Tess, Catch – 22, Howards End. Før hver film starter vi med en kort introduktion til forfatterskabet og værket (både bog og film). Der er mulighed for at købe kaffe og andre drikkevarer. Så kom ned i hulen og bliv oplyst på de mørke efterårsdage. Tilmelding til filmklubben er gratis og selve arrangementet er også gratis, men kræver at man melder sig til filmklubben og bestiller plads.
Gratis adgang men tilmelding nødvendig enten på adambrones@gmail.com, tlf. 31326333 eller Facebook: Ræven og pindsvinet
Lørdag d. 28. oktober kl. 16.00: Improvisationsmusik i særklasse
Ræven og pindsvinet er så heldige at få besøg af tre fænomenalt dygtige musikere hvis specialitet er improvisationens kunst – kom og få en unik oplevelse.
Ræven og pindsvinet boghandel præsenterer:
Morten Carlsen(sax), Claus Bøje (trommer), Peter Friis Nielsen (bas)
Som improvisationsmusiker repræsenterer Morten Carlsen en helt usædvanlig skarphed og et stærkt nærvær – funderet på en fremragende instrumentteknik. Han har i hele sit arbejdsliv beskæftiget sig med lyd: Konkret lyd, syntetisk, elektronisk lyd og mange forskellige former for musik. Udgangspunktet var klarinetten, saxofonen og jazzen, den fri improvisation, folkemusik fra Afrika og Østen. Senere ny musik og lydkunst, både som musiker og komponist. Med i New Jungle Orchestra 1981 – 2014 og turneret i det meste af verden og samarbejdet med musikere fra Kina, Vietnam, Bali, Mongoliet, Afrika og USA. Har undervist på musikkonservatorier og institutter for elektroakustik i og uden for Danmark og medvirket i flere hundrede udgivelser og er ekstern lektor i etnomusikologi på Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns Universitet.
Claus Bøje leverer et dansende trommespil og har sammen med Peter Friis Nielsen været ankermand i tre af de mest betydende og bedst kritikeranmeldte grupper i dansk avantgardejazz’ historie: Coronarias Dans, Avantis og Clinch.
Peter Friis Nielsen er i særklasse blandt dansk jazz’ mange gode bassister. Hans originale tilgang til basspillet har gjort ham efterspurgt af den europæiske elite inden for avantgardejazzen – fra Peter Brötzmann til Evan Parker. Han har modtaget nogle af dansk kulturpolitiks fornemste hædersbevisninger.
Entré 50,-
Tirsdag d. 24. oktober kl.18.30: Det danske James Joyce selskab inviterer til arrangement om romanen Kirkegårdsjord.
Ole Munch-Pedersen. oversætter og ekspert i gælisk sprog og litteratur, vil redegøre for romanen “Kirkegårdsjord”, skrevet af Máirtín Ó Cadhain.
Romanen er kun oversat til norsk og dansk, og den danske oversættelse er af Ole Munch-Pedersen. Forfatteren ville ikke tillade at romanen blev oversat til engelsk af nationale årsager og af modvilje mod det engelske herredømme. Ole vil bl.a. redegøre for sin interesse for det gæliske, om romanen “Kirkegårdsjord” samt om lighedspunkterne hos Joyce.
Fri entré
Lørdag den 14. Oktober kl. 16.00:
Ræven og pindsvinet præsenterer: YTTERLANDET
Henrik Olsson – guitar
Sture Ericson – saxofoner, klarinetter
Ytterlandet bevæger sig i grænselandet, hvor lyde bliver til musik, og musik bliver til reminiscenser af liv, hvor improvisation bliver til struktur, og struktur bliver til åbne spørgsmål, hvor alvor og leg mødes, hvor eventyret kan udspilles i dit eget øre.
Kort sagt, två svenskere fra den dybe skov og en norsk bjergbestiger folder ud et frit improviseret musikalsk landskab, hvor du selv kan gå på opdagelse!
Entre kr. 50,-
Lørdag d. 30. September kl. 16.00: Impro-jazz!
Ved Claus Bøje på trommer, Sture Ericson på sax og Peter Friis Nielsen på bas
I forbindelse med en koncert i 5e i Kødbyen beskrev Kresten Osggod trioen på følgende måde:
’We are so lucky to have one of Swedens heaviest improvisors living in Copenhagen: Sture Ericsson. At Mandagsklubben you can hear him with one of Denmark’s best rhythm sections. Ever since he emerged in the 80s with the mind-blowing group Position Alpha, he has been stretching the limits of the saxophone
Electric bass master Peter Friis Nielsen is simply one of the most interesting sounds coming from Denmark and the legendary drummer Claus Bøje has been an important voice in Danish avant-garde for nearly 40 years. Dream band!
Sture Ericsson (sax), Peter Friis Nielsen (bas), Claus Bøje (dr)’
Kom og bliv begejstret af utæmmede toner og musikalsk vovemod i hyggelige omgivelser hos Ræven og pindsvinet.
Entre 50,-
Ræven og pindsvinet boghandel er stolte af at kunne præsentere Katinka Bjerregaards første digtsamling – ET HUS AF KROP
Kom ned i boghandlen torsdag d. 21 September kl. 17 – 18 og hils på Katinka, få et glas vin og en køb en signeret udgave af ET HUS AF KROP
Fra forlagets hjemmeside:
Katinka Bjerregaard, sanger og sangskriver i det anmelderroste band KATINKA, udgiver en tekstsamling med titlen ET HUS AF KROP.
Ordene er en blanding af gammelt og nyt og indeholder nogle af Katinkas smukke sangtekster men også helt nye og ulæste digte.
Digtene er fyldt med alle de følelser en menneskekrop kan rumme. Både glødende vrede, blødende sorg, bundløs kærlighed og våd liderlighed.
Gratis adgang
Onsdag d. 30. august kl. 15: Lyrisk vandretur i Søndermarken
“Og lykken bor et sted bag Søndermarkens grønne Tremmedør.”
Tove Ditlevsen: Erindring. (Den hemmelige Rude)
Kom med på en tur, hvor vi hører lyrik undervejs – både klassisk og moderne.
Turen begynder kl. 15 fra Ræven og Pindsvinet boghandel, og slutter samme sted halvanden time senere.
Lise Lotte Frederiksen (forfatter, tidsskriftredaktør, guide og cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab) er vores litterære guide.
Hun reciterer og kommenterer kort de udvalgte digte undervejs.
Bliv klogere på lyrik – fra Oehlenschlæger til vores samtidslyrik og få en lille antologi med hjem.
Turen koster 100 kr pr. næse – bare mød op. Vi tager også mobile pay.
Tordag d. 14. september kl. 20: Filmaften
Elsker du film og er du vild med litteratur? Så er Ræven og pindsvinets litterære filmaftener et lys i den mørke tid, vi går ind i.
En torsdag hver måned viser vi en film, som har et litterært forlæg. Vi starter med Iris – filmen om den irske forfatter Iris Murdoch.
Følgende film vil bla. være Tristram Shandy, Løgneren, Tess, Catch – 22, Howards End.
Før hver film starter vi med en kort introduktion til forfatterskabet og værket (både bog og film). Der er mulighed for at købe kaffe og andre drikkevarer.
Så kom ned i hulen og bliv oplyst på de mørke efterårsdage.
Tilmelding til filmklubben er gratis og selve arrangementet er også gratis, men kræver at man melder sig til filmklubben og bestiller plads.
Søren Vinterberg skriver bl.a i Politiken 24.05.2002 :
”Uforglemmelig er det ofte misbrugte ord, der umiddelbart melder sig om den engelske instruktør Richard Eyres uhørt indtrængende og smukke filmportræt af et ægtepars liv og livsafslutning. Aldrig vil man glemme det, synes man, men hvad véd man? Kvinden i dét ægteskab glemmer jo netop alt.
Sjældent har en Oscar været mere fortjent end til Jim Broadbent for den præstation. Som den unge Bayley forener Hugh Bonneville lige så elskeligt forsigtigpeteren med den galante ridder-nørd, og Kate Winslet låner al sin uglamourøst viljestærke udstråling til den fri, frække og filosofisk skarpe Iris Murdoch i halvtredsernes Oxford. Den modne Iris’ intellektuelle nedbrydning og fortvivlede vej ind i mørket gennemlever Judi Dench så lysende af liv … ja, så man netop bilder sig ind, at man aldrig vil glemme det.
Om filmen får nye læsere ind i et forfatterskab, hvis mytiske og psykoerotiske halvmørke er gennemlyst af intelligens, må tiden og biblioteksudlånene vise.
Men ‘Iris’ må være årets film for voksne mennesker, læsere eller ej, om livets skrøbelighed og kærlighedens styrke.”
Gratis adgang men tilmelding nødvendig enten på adambrones@gmail.com, tlf: 31326333 eller Facebook: Ræven og pindsvinet
Tirsdag d. 15. august kl. 17-20:
Bent Otto Hansen – Sprog i mit liv – liv i mit sprog
Bent Otto Hansen er mest kendt for at lægge stemme til andres tekster. Han har siden 2002 indlæst 250 lydbøger, og det kræver en god sprogfornemmelse. I foredraget vil han fortælle om hvordan han selv har brugt sproget i sit tres år lange liv. Som forfatter, journalist, blogger og på radio og tv.
Der vil være verdenspremiere på en nyskrevet tekst.
Der kommer uddrag fra de fem digtsamlinger, han har udgivet.
Hør ham også som den norske reality-kunstner Tom Tulling, der laver et projekt på Frihedens S-station. Bladr i de avis-artikler, han nåede at skrive i sin korte ansættelse som fast medarbejder på Dagbladet i Roskilde. Få et lynkursus i at forstå moderne kunst.
Hør hans makabre satire fra Øverste Kirurgiske, hvor ministeriet svarer et forældrepar, der har søgt om at få et genmodificeret barn med et bestemt udseende og guldrandede arveanlæg. Se ham danse iført kimono og opsat hår. Hør hans protest-hitliste fra tiden som radiovært.
Hør hyldestdigtet til Joni Mitchell, hvor han læser hen over en af hendes jazzede ballader, og glæd dig til prosateksten om hvorvidt dyrene i de svenske skove egentlig er klar over hvor mørkt, der er om natten i sådan en naturindretning.
Måske kan vi se en snas fra hans tid som fodbold-kommentator på TV3, og måske kan vi se hans supersyrede kortfilm ‘Det var i morgen’ fra tiden som reporter på Kanal 2 ‘Morgenflimmer’. Hvis det ikke kan lade sig gøre, så se selv hans tegnefilm “I, you and me” hvor der kun bruges ansigtstræk og musik: https://youtu.be/
Hvis ‘hende den lyshårede fra bowlingklubben’ overhovedet findes, så kigger hun måske forbi. Ellers er der rigeligt med røverhistorier om andre kvinder, der har inspireret til digte i Blindforsøg, Opløselige, Beologi, Nogens og Fabulator.
Gratis adgang
Lørdag d. 8. juli og søndag d. 9 juli kl. 16 lægger Ræven og pindsvinet hus og (i tilfælde af tørvejr) baggård til to koncerter i anledning af jazzfestivalen. Trommeslager Claus Bøje og bassist Peter Friis Nielsen får lørdag selskab af Jan Kaspersen på keyboard og melodica og søndag af Sture Ericson på saxofon.
Entré 50,-
Lørdag d. 10. juni kl. 16.00 gæster Nils Bosse Davidsen, Peter Friis Nielsen og Claus Bøje Ræven og pindsvinet
Nils Bosse Davidsen har de seneste 30 år været i frontlinjen af dansk jazz. Han er kendt
for sit medrivende spil på kontrabas og Rickenbacher elbas samt – ikke mindst – for sit smukke spil på cello.Har optrådt og indspillet med jazzlegender som: John Tchicai, DaveLiebman, Bunky Green, Tony Malaby, Evan Parker, Peter Brötzman og Han Bennink
Peter Friis Nielsen er i særklasse blandt dansk jazz’ mange gode bassister. Hans originale tilgang til basspillet har gjort ham efterspurgt af den europæiske elite inden for avantgardejazzen – fra Peter Brötzmann til Evan Parker. Han har modtaget nogle af dansk kulturpolitiks fornemste hædersbevisninger.
Claus Bøje leverer et dansende trommespil og har sammen med Peter Friis Nielsen været ankermand i tre af de mest betydende og bedst kritikeranmeldte grupper i dansk avantgardejazz’ historie: Coronarias Dans, Avantis og Clinch.
Entré kr. 50,-
Mandag d. 22. maj kl. 19-21: Foredrag om Giacomo Joyce ved Jeppe Brixvold og Martin Snoer
Ironi, alvor og korruption i Udlændingestyrelsen
– Foredrag om den grafiske roman Styrelsen af tegneserieskaber Johan F. Krarup
Onsdag d. 17. maj kl. 16 holder Johan F. Krarup foredrag om sin grafiske roman Styrelsen i boghandlen Ræven og Pindsvinet, Vesterbrogade 176.
Hvordan opstår korruption i et offentligt embede i Danmark? Kan sådan noget omsættes til et stykke troværdig fiktion? Hvordan kan humor, ironi og alvor balanceres i en sådan fortælling. Det er nogle af de ting, tegneren vil komme ind på i foredraget.
Udover at være tegneserieskaber er Johan Krarup cand.mag i filosofi, og han vil derfor også fortælle om særligt Søren Kierkegaards eksistensfilosofiske indflydelse på fortællestilen i Krarups tegneserier, der er befolket af æstetikere og ironikere, der konfronteres med virkelighedens alvor.
Lørdag d. 6. maj kl. 16.00 gæster Jesper Zeuthen, Peter Friis Nielsen og Claus Bøje Ræven og pindsvinet
”Danmarks måske mest originale saxofonist”, kaldte Politikens jazzanmelder saxofonisten Jesper Zeuthen og omtalte hans tone som en åbenbaring i al dens ”skrøbelige skønhed” og ”hvirvlende saxofonlinjer”. Jesper Zeuthens monumentale spil er genkendeligt fra første tone i kraft af en glødende fremdrift, strukturel klarhed og poetisk skønhed.
Peter Friis Nielsen er i særklasse blandt dansk jazz’ mange gode bassister. Hans originale tilgang til basspillet har gjort ham efterspurgt af den europæiske elite inden for avantgardejazzen – fra Peter Brötzmann til Evan Parker. Han har modtaget nogle af dansk kulturpolitiks fornemste hædersbevisninger.
Claus Bøje leverer et dansende trommespil og har sammen med Peter Friis Nielsen været ankermand i tre af de mest betydende og bedst kritikeranmeldte grupper i dansk avantgardejazz’ historie: Coronarias Dans, Avantis og Clinch.
Entré kr. 50,-
Lørdag d. 1. april kl. 16: Jungle Money
Jan Kaspersen (Fender Rhodes & Yamaha keyboard)
Peter Friis Nielsen (el. bas)
Claus Bøje (drums)
Trioens cd – “Jungle Money” (Olufsen Records, DOCD 5805) – har vakt opmærksomhed:
“Tre veteraner som leverer musik, som både formulerer sig i et sprog, der umiddelbart lader sig afkode og samtidig opstiller gåder om et musikalsk formsprog som peger fremad. Et godt bud på en top 5 placering af nye danske plader.” – Allan Sommer i JAZZ SPECIAL
Det er impro og free. Det er tre musikere, der kommunikerer på et helt unikt sæt. Jungle Money er en overraskelse af de fede!
Niels Overgaard – jazznyt.blogspot.dk
“De tre musikere udviser en åbenlys glæde ved og sans for improvisationen, og sammen skaber de en overraskende helstøbt, om end vild collage, som trods anarki synes at hænge sammen fra start til slut.” Ivan Rod – ivanrods.blogspot.dk
Entré 50 kr.
Tirsdag d. 28. februar kl. 18.00: Om det finske nationalepos Kalevala
Kalevala er det berømte finske nationalepos,som var med til at styrke det finske folks nationalfølelse frem til landets selvstændiggørelse fra Rusland i 1917.
Netop den 28. februar er dagen, hvor Kalevala og den finske kultur fejres og i den anledning såvel som i anledning af hundredåret for den finske selvstændighed, vil forfatter og cand.mag. Lise Lotte Frederiksen fortælle om digtet, ligesom hun vil sørge for, at det bliver muligt at høre en lille del af det læst op på originalsproget.
Lise Lotte Federiksen vil fortælle os, hvad digtet handler om, hvordan det er overleveret – og hvem skrev det ned.
OG ikke mindst: hvad betyder det for finnerne i dag?
Entré 50,-
Lørdag d. 4. marts kl. 15.00: Spillet – rollespilsperformance ifire
akter af og med Maya Peitersen (Dansk Standardpoesi)
Spillet er et personlighedsfokuseret værk, der undersøger menneskelig vækst, misvækst og forgrening.
Karakterer: konge, shaman, fortabt, ingen Rekvisitter: kridt, hinkesten, krone, manakappe, maske, bøger, theramin.
Handling: Spillet vil have karakter af et levende brætrollespil, med én spiller. En navnløs karakter (ingen) vil her gennemgå personlighedsforandringer, alt efter hvor Spillet fører karakteren hen. De tre øvrige karakterer har både en positiv og en negativ side til sig. Konge har magt og høj status, men også et tyngende ansvar. Shaman har forbindelse til andre virkeligheder og verdener, men er udstødt fra det ordinære fællesskab. Fortabt, har lav social status som nederst i samfundet, men har samtidig friheden til at leve i totalt anarki, på tværs af alle regler og fællesskaber.
Torsdag d. 2. februar kl. 20: Musikalsk improvisation ved Viper featuring El Hombre Invisible
The trio Viper has been in existence since 2010 and is one of the great trios of Copenhagen with the beautiful drumming of Anders Provis paired against the always uncanny bass of Peter Friis Nielsen and the brilliant trumpet of Kasper tranberg. here they have invited the great El hombre Invisible to join. Since the 80 El Hombre Invisible has been composing, improvising, making films and writing books…a true original. and experiencing him with the Viper trio will be a real treat!
Line up:
Anders Provis: Drums.
Peter Friis Nielsen: Bass
Kasper Tranberg – trumpet
El Hombre Invisible: Keyboards.
Entré 50,-
Video:
https://www.youtube.com/watch? v=L3O-R_VeCA0
Fredag d. 20. januar kl. 16-18: Bogreception for Mette Lund Jørgensens store biografi
Krebs – Portræt af et forfatterskab
Lørdag d. 21. januar 2017 kl. 15: My commas stood on end
Theophanis Melas: ord. Jakob Draminsky: musik.
Et besynderligt kor i en kiggen væk, værende intet andet end ravnesnak.
Man hører raslen i transformatorerne,
inden tanken smides for løverne.
The limits of smoke.
For et par år siden faldt digter/oversætter/performer Theophanis Melas og komponisten Jakob Draminsky mere eller mindre tilfældigt i snak under en københavnsk musikfestival.
Snakken gik vist på alt andet end deres egne kunstneriske udtryk. Den forsatte ved tilfældige møder rundt omkring i byen. Emnerne skiftede og samtalen udviklede sig til en mailkorrespondance med Melas tekstproduktion som omdrejningspunkt.
Pludselig stod de så en dag sammen foran et par mikrofoner i et øvelokale uden andre regler end flere ark engelsksproget Melas-tekst og en samling af Draminsky små instrumenter.
Dette poetisk-musikalske møde kaldte på mere, og de to har nu – under navnet My commas stood on end – sat hinanden i stævne foran et publikum d. 21. januar 2017 kl. 15, hos Ræven og Pindsvinet, Vesterbrogade 176, 1800 Frb. C..
Udgangspunktet er det samme som ved tidligere møder: En bunke Melas-ord og en dynge Draminsky-instrumenter. Hvordan de denne gang blandes ved vi først, når dagens sidste fermat er slået af.
Lyt til en bid fra et tidligere møde: https://soundcloud.com/multi_sounds/ignitions
Entre 30,-
Lørdag d. 17. december kl. 16.00: Toppen af dansk Avantgarde-jazz!
Lotte Anker (sopran- og tenorsax) Claus Bøje (trommer) Peter Friis Nielsen (bas).
Lotte Anker er efterspurgt på både den europæiske og amerikanske scene for eksperimenterende rytmisk musik. Leder en række internationale, berømmede grupper som trioerne Anker, Taborn, Cleaver og Anker, Sylvie Courvoisier og Ikue Mori. Nomineret til Nordisk Råds Musikpris i 2011.
Peter Friis Nielsen og Claus Bøje har sammen været ankermænd i tre af de mest betydende og bedst kritikeranmeldte grupper i dansk avantgardejazz’ historie: Coronarias Dans, Avantis og Clinch.
Entré kr. 50,-
Fredag d. 9. december kl. 19: Oplæsning
Mikroforlaget Apuleius’ æsel præsenterer deres udgivelser. Skuespiller Christine Kjærulff vil læse et lille stykke af hver bog. Der serveres kaffe, te, vin og glögg.
Fri entré
Lørdag d. 26. november kl. 15.00: Impro jazz
Jazz-improvisation ved Jakob Draminsky Højmark (komponist og musiker med interesse for improvisation, lydkunst og elektroakustik), Claus Bøje (trommer) og Peter Friis Nielsen (bas). Sammen har Peter og Claus været ankermænd i tre af de mest betydende og bedst kritikeranmeldte grupper i dansk avantgardejazz’ historie: Coronarias Dans, Avantis og Clinch).
Entré kr. 50,-
Fredag den 11. november kl. 16.30–17.30:
FREE jazz & poesi ved
Kresten Osgood
Morten Carlsen
Per Aage Brandt
FREEE er en trio bestående af Morten Carlsen, saxofoner og taragot, Kresten Osgood, trommer og slagtøj, Per Aage Brandt, poesi og piano. Vi spiller fri jazz med indbygget stemmeført digtning, og dyrker en dynamisk og udpræget samtalende musikform.
Entré 50,-
Onsdag d. 26. oktober kl. 19.00: Foredrag om James Joyce og William Shakespeare ved James Joyce Selskabet
Det Danske James Joyce Selskabs oktober-arrangement er et foredrag af Lise Lotte Frederiksen (forfatter, guide og cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab) om sammenhænge mellem Joyces og Shakespeares værker. Ikke mindst Hamlet!
Der er flere tydelige sammenhænge; f.eks. indeholder Skylla og Karybdis ( 9. kapitel ), som jo består af litteratur, delvis en forelæsning, som Stephen Dedalus holder for de forsamlede i The National Library.
Der vil blive foretaget psykologiske, tematiske og sproglige sammenhænge.
Fri entré
Lørdag d. 15. oktober kl. 15.00: Avantgardejazz ved Claus Bøje, Peter Friis Nielsen og Jesper Zeuthen
”Danmarks måske mest originale saxofonist”, kaldte Politikens jazzanmelder for få uger siden saxofonisten Jesper Zeuthen og omtalte hans tone som en åbenbaring i al dens ”skrøbelige skønhed” og ”hvirvlende saxofonlinjer”. Jesper Zeuthen tilhører den internationale elite, og hans monumentale spil er genkendeligt fra første tone i kraft af dets glødende fremdrift, strukturelle klarhed og poetiske skønhed.
Peter Friis Nielsen er i særklasse blandt dansk jazz’ mange gode bassister. Hans originale tilgang til basspillet har gjort ham efterspurgt af den europæiske elite inden for avantgardejazzen – fra Peter Brötzmann til Evan Parker. Han har modtaget nogle af dansk kulturpolitiks fornemste hædersbevisninger.
Claus Bøje har sammen med Peter Friis Nielsen været ankermand i tre af de mest betydende og bedst kritikeranmeldte grupper i dansk avantgardejazz’ historie: Coronarias Dans, Avantis og Clinch.
Entré kr. 50,-
Kulturnat fredag d.14. oktober kl.19 – 21:
Blomster hos Ræven og Pindsvinet ved Electrolux’ performance chapter: Performance, koncert, sang, oplæsning og causeri.
Optrædende:
Botanisk inversion, indre og ydre blomsterfigurationer:
Maya Peitersen, Bue P. Peitersen
Petals, blomster musik og gestus ved:
Adda Peitersen Overgaard, Anne Marie Skyttegaard, Elin Gad Linton, Filippa Gad Linton
Transfiguration:
Janne Sandholm
Oplæsning mm:
Thomas Holm, Søren Birk, Adam Pindsvin, Louise Ræv
Kom til en aften i blomsternes verden, vi folder kronbladene ud og byder indenfor til florale transformationer: der bliver performance, musik, oplæsning, sang og causeri.
Fri adgang.
17. September kl. 15.00: Bogreception i anledning af Forlaget Ørbys genudgivelse af BARBARIET TUR RETUR
Frit efter Oluf Eigilssens beretning fra 1628 af Jens Riise Kristensen
Nyt revideret oplag, nyt format
Året 1627 hærgede nordafrikanske korsarer, kaldt tyrkere, Islands kyster. De lagde Vestmannaøerne øde og ca. 380 mennesker blev bortført og solgt som slaver i Algier.
De fleste så aldrig Island igen, men præsten Oluf Eigilssen kom ud på en odyssé, rundt om et krigshærget Europa, på tværs af kristendom og islam. Det skrev han året efter en “Kort beretning” om, som Jens Riise genfortæller her i en historisk kontekst. http://www.oerby.dk/sider/barbari-uddrag.htm
Bogen præsenteres på dagen kl. 15 ved et forfattermøde hos RÆVEN & PINDSVINET, hvor Jens Riise kort vil gøre rede for dens tilblivelse.
Om Jens Riise Kristensen: se venligst under fanen Forfattere på forlagets hjemmeside, oerby.dk http://www.oerby.dk/sider/jensside.htm
Barbariet tur retur udkommer i øvrigt nu også på Færøerne, hvor Forlaget Sprotin har erhvervet sig rettighederne til en færøsk udgave.
Lørdag den 10. september kl. 15: Reception og musik i anledning af at
mest vitale
yderst fantasifulde
free form ensemble
har udgivet LP’en
3 Avantis +1
m. Vagn E. Olsson
3 Avantis blev dannet i 1970 af Christian Kyhl, Peter Friis Nielsen og Claus Bøje. De tre har siden da været foregangsmænd i udviklingen af den danske free form jazz – og gennem 45 år praktiseret og perfektioneret en enestående og forfinet spillestil, hvor den fri rytme og ubundne tonalitet udtrykkes i et telepatisk samspil.
I 2013 indledte 3 Avantis og digteren og musikeren Vagn E. Olsson et samarbejde i forbindelse med en serie koncerter. Det materiale, der blev optaget ved de lejligheder, foreligger nu på LP – på høje tid i betragtning af, at Avantis’ første og eneste plade kom for over 35 år siden.
Mødet og musikken forener elementer af free jazz, avantgarde, poesi, kunstmusik, artrock og elektrisk lyd.
3 Avantis + 1 er dedikeret til Christian Kyhl, der døde i februar i år inden pladen var færdigtrykt.
Hans helt særlige spil og iderigdom er fastholdt på vinylen.
Vagn E. Olsson (vokal, keyboard)
Peter Friis Nielsen (bas)
Claus Bøje (trommer)
Lars Greve (saxofon, clarinet).