Kommende arrangementer

 

Onsdag d. 31. oktober kl. 19.00:

Forfattermøde med Andrea Jeftanovic om novellesamlingen Du må ikke tage imod slik fra fremmede. Udgivet på forlaget Auroraboreal.

Andrea Jeftanovic er forfatter, essayist, underviser, teateranmelder, rejsende globetrotter og livsnyder. Hun er uddannet sociolog og har desuden en ph.d. i latinamerikansk litteratur fra Berkeley University. Forindeværende underviser hun på Universidad de Santiago de Chile. Hun er forfatter til otte bøger med noveller, fortællinger, rejseskildringer og essays. Hendes værker er oversat til portugisisk og til dansk. Hun er teateranmelder ved avisen El Mercurio, Chile. Den spanske avis El Pais udvalgte hende for nylig som en af de 20 mest lovende latinamerikanske forfattere.

Du må ikke tage imod slik fra fremmede består af elleve noveller som udforsker rummet omkring forældre og børn, søskende og par i ekstreme positioner.

En poetisk og intim prosa som opridser et hyperrealistisk portræt af den tvetydige og sensuelle voldsomhed som gør disse ”kernerelationer” anspændte. Historier som tager udgangspunkt i begær, ikke i et sygeligt begær, men derimod et begær fuld af ensomhed og angst som vender op og ned på alting og hvis konstante scene er kroppen. Nogle gange det farliges truende nærhed, andre gange det normales afgrund, men altid med kroppen som den konstante scene.

Ud af sætninger der hopper op og ned som træflis dannes et psykisk og følelsesbetonet sprogbrug der skaber rum for at undersøge moraliteten som et laboratorium for den menneskelige erfaring.

Fri entré

Torsdag d. 8. november kl. 20.00: Filmaften – Portræt af en kvinde

Ræven og pindsvinets filmklub viser Jane Champions Portræt af en kvinde efter en roman af Henry James.

Isabel Archer (Nicole Kidman) er en ung og selvstændig kvinde med mod på livet. Efter at have arvet en betragtelig sum penge, møder hun en dag den forførende og mystiske Gilbert Osmond (John Malkovich). Deres romantiske møde ender senere med ægteskab – et ægteskab hvor Isabel Archer ydmyges psykisk. Spørgsmålet er om Archer kan – eller vil komme ud af det følelsesmæssigt, masochistiske fængsel.

Før filmen starter vi med en kort introduktion til forfatterskabet og værket (både bog og film). Der er mulighed for at købe kaffe og andre drikkevarer.

Tilmelding til filmklubben er gratis og selve arrangementet er også gratis, men kræver at man melder sig til filmklubben og bestiller plads enten på adambrones@gmail.com, tlf. 31326333 eller Facebook: Ræven og pindsvinet.

10. november kl. 15.00: Lørdagstema – indbinding af bøger.

Ræven og pindsvinet inviterer til en eftermiddag i bogindbindingens tegn. Bogindbinder Lars Bom, som er udlært hos: Fr. Jensens Bogbinderi i Valby i 1975, kommer og fortæller og viser  (næsten) alt om bogindbinding

Hør blandt andet om: Gennemgang af indbindingsteknikker (lav- og dybfalset bøger)

Adskilning – tilskæring af omslag og ark – opmåling af bind – hæftning – limning – skæring – falsbankning – skæring – snitbehandling – kapitælbånd – rygoverklæbning – løsrygs- og pappåsætning – påsætning af materialer – udpusning – anpapning – forgyldning.

Pladsbestilling nødvendig.

Entré 50 kr.

 

 

Lørdag d.17. november kl. 16.00: Improjazz ved Jonas Müller, Peter Friis Nielsen og Claus Bøje

Trods sin status som en af de mest spændende og originale improvisationsmusikere i sin generation, høres Jonas Müller sjældent i København, fordi han i en årrække har været bosat i udlandet.

Koncerter i Skandinavien, Frankrig, Tyskland, Rumænien, Estland, Litauen, Rusland, Canada, USA, Israel, Zambia, Tanzania og Algeriet.

       Uddannet på det rytmiske musikkonservatorium i København, master i moderne komposition og improvisation fra Mills College i USA og kandidat i musikvidenskab fra Københavns Universitet.

Entré: 50 kr.

 

Torsdag d. 6 december kl. 20.00: Filmaften – De døde

Ræven og pindsvinets filmklub viser John Hustons film De døde fra 1989, baseret på James Joyces novelle af samme navn fra novellesamlingen Dublinfolk.

Gabriel Conroy og hans hustru Greta deltager i en tidlig januar middag med venner og familie hos Gabriels gamle pebermøtanter. En aften som resulterer i en epifani for dem begge. Novellen er måske det smukkeste Joyce har skrevet og filmen yder den smuk retfærdighed.

Før filmen starter vi med en kort introduktion til forfatterskabet og værket (både bog og film). Der er mulighed for at købe kaffe og andre drikkevarer.

Tilmelding til filmklubben er gratis og selve arrangementet er også gratis, men kræver at man melder sig til filmklubben og bestiller plads enten på adambrones@gmail.com, tlf. 31326333 eller Facebook: Ræven og pindsvinet.

 

Lørdag d. 15. december: Improjazz ved Jan Kaspersen, Peter Friis Nielsen og Claus Bøje

JUNGLE MONEY

Claus Bøje (dr) – Peter Friis Nielsen – (b) – Jan Kaspersen (keyboards)

”Tre musikere, der kommunikerer på et helt unikt sæt. Jungle Money er en overraskelse af de fede!”

Niels Overgaard – jazznyt.blogspot.dk

Entre kr. 50,-

 

Postkort fra de døde – ARRANGEMENTET ER UDSKUDT TIL 2019

Oversætteren Cecilia Banfi kommer og fortæller om værket Postkort fra de døde af Franco Arminio udgivet på Forlaget Apuleius´ æsel.

Postkort fra de døde er lille i format, men skrevet i et ironisk og skarpt sprog. Postkortene serveres som små poetiske fluer, der kan læses på mange niveauer. Livet ses bagfra, fra afslutningen, og reduceres til få ting: et lys på kommoden, de første roser, en fødselsdagskage, syvkabalen, en grøn striktrøje. 128 fortællinger om de mange måder at dø på. De korte postkort sendes af sted til os levende fra et ukendt sted.

Postkort fra de døde udkom i Italien i 2010 og er også udkommet på russisk. Nu udkommer den på dansk i Cecilia Banfis oversættelse. Cecilia Banfi har også lavet for- og bagsideillustrationen, og hun har også bidraget med en introduktion om F. Arminio i bogen.

Fri entré

 

 

 

 

 

 

 

/**
**/