Kommende arrangementer

Lørdag den 9. marts kl. 16:

Olgas bog – roman af Marie-Louise Hansen, debuterende forfatter.

Et kvinde- og kunstnerportræt, der udspiller sig i forrige århundredes Aarhus, om en kvinde, der er fanget mellem samtidens forventninger til hende som kvinde og et stort behov for at udtrykke sig.

Kom til oplæsning og en samtale med forfatteren og nyd et glas vin eller en kop kaffe.

Bogen kan selvfølgelig købes signeret på dagen.

Gratis entré (men bestil plads)

Weekendavisen skrev:

”Det er ikke lavthængende frugter, der plukkes i Marie-Louise Hansens litterære abildgård. Debutromanen Olgas bog er et ambitiøst forsøg på at indfange et kvindesind, der på samme tid er skrøbeligt og grænsesøgende. Et 1900-tals-menneske med kunstnerisk instinkt og et ambivalent forhold til virkeligheden, erotikken, døden og ikke mindst Jesus. Han er hendes bedste samtalepartner, svømmer ud og ind af hendes bevidsthed og ser hende over skulderen i hendes professionelle virke som fotograf af levende og døde.

 

Døde? Ja, Olga er ekspert i at give døde det udtryk, som de efterladte ønsker at fastholde. Derfor rykker hun før begravelsen ud med et arsenal af hjælpemidler til at sløre fraværet af liv. Med voks, rispudder, kindrødt, eyeliner, hårsværte og maling omformer hun motivet, tager et smukt billede og giver kunden fred i sindet. Se selv, døden behøver ikke at være forbundet med gru, den kan ligefrem være smuk. Det mest kontroversielle er, om hun også skal genskabe øjnene. Hun må foretage en kunstnerisk vurdering af objektet. Hvornår ser et menneske mest levende ud, når det sover, eller når det har åbne øjne?”

Lørdag d. 16. marts kl. 16.00: Free jazz

Mark Solborg (guitar) – Peter Friis Nielsen (b) – Claus Bøje (dr)

Entré kr. 50,- (pladsbestilling tilrådes)

 

/**
**/