Kommende arrangementer

 

 

 

Lørdag d. 18. november kl. 16: Improvisationsmusik i særklasse.

Ræven og pindsvinet er så heldige at få besøg af tre fænomenalt dygtige musikere hvis specialitet er improvisationens kunst – kom og få en unik oplevelse.
Ræven og pindsvinet boghandel præsenterer:

Sture Ericson – sax, Peter Friis Nielsen – elbas, Claus Bøje – drums

Da trioen optrådte på 5e i Kødbyen, gav arrangøren Kresten Osgood i programannonceringen denne præsentation:

“Here they are!! the greatest trio in the universe! Veterans Peter Friis Nielsen and Claus Bøje are simply the hottest rhythm section you can ask for. Luckily we hear them often at Mandagsklubben. Sture Ericson is our resident artist this month. improvisation on the highest level by 3 masters of the music!”.

 Entré: 50,-

Fredag d. 24. november kl. 17-18: En eftermiddag i lyrikkens tegn med Johnny Frederiksen

Kom og få en eftermiddag i lyrikkens tegn med digter Johnny Frederiksen som læser op hos Ræven og Pindsvinet .

Johnny Frederiksen vil læse op af sin nye digtsamling “Passionsspil” og andre nye digte.

Teksterne kredser om b.la. sindstilstande, døden, ensomheden, jegets udvikling fra et jeg til et vi og kærligheden.

Digteren er 48 årig og bosiddende på Nørrebro. Elev på Outsiderens Skriveskole og har for nyligt afsluttet et 3 måneders kursus på Gladiators Forfatterskole

Gratis adgang

Tirsdag d. 28. november kl. 19.00: Lise Lotte Frederiksen om Kazuo Ishiguro

Kom til et foredrag om årets nobelprismodtager i litteratur! Ishiguro er en spændende forfatter med mange lag i sine værker! Lise Lotte Frederiksen ser på hans værker og det særlige ved hans måde at skrive på. Hun tager udgangspunkt i The Remains of the Day, forlængst en klassiker i engelsk litteratur. Dernæst Never Let me Go, en dystopi, der er blevet filmatiseret i lighed med The Remains of the Day! Hvad har de to værker til fælles? – og er Ishiguro en særlig britisk forfatter?

Entre 100,-

 

 

Torsdag d. 7. december kl. 20: Filmklub Resten af dagen 

Elsker du film og er du vild med litteratur? Så er Ræven og pindsvinets litterære filmaftener et lys i den mørke tid, vi går ind i. En torsdag hver måned viser vi en film, som har et litterært forlæg.

I december viser vi James Ivorys filmatisering fra 1993 af dette års nobelprisvinder Kazuo Ishiguros roman Resten af dagen. Bog og film portrætterer den på alle måder korrekte og pligttro butler James Stevens, og den effektive husholderske miss Kenton,  som i 1930’erne sammen styrede den store husholdning på godset Darlington Hall. Deres arbejdsgiver havde udprægede nazistiske tilbøjeligheder, men Stevens lod som om, han ikke opfattede, hvad der foregik i huset. Han viste heller aldrig sine varme følelser for miss Kenton, og da han genser hende i 1958, formår han heller ikke at åbne sig.

Filmen blev varmt modtaget af filmanmeldere verden over og blev nomineret til en række Oscars og BAFTA-priser samt adskillige Golden Globes. Anthony Hopkins blev tildelt hele syv priser.

Før hver film starter vi med en kort introduktion til forfatterskabet og værket (både bog og film). Der er mulighed for at købe kaffe og andre drikkevarer. Tilmelding til filmklubben er gratis og selve arrangementet er også gratis, men kræver at man melder sig til filmklubben og bestiller plads enten på adambrones@gmail.com, tlf. 31326333 eller Facebook: Ræven og pindsvinet.

Lørdag d. 9. december kl. 15-17: Poesi- og musikeftermiddag hos Ræven og pindsvinet


Ræven og pindsvinet boghandel inviterer til et formidabelt dobbeltarrangement i december. Kom ned og oplev to forskellige kunstarter krydse spor når vi præsentere digtoplæsning ved Hans-Erik Rasmussen og Jazz-Impro. med Lotte Anker (sopran- og tenorsax), Claus Bøje (trommer), Peter Friis Nielsen (bas)

Hans-Erik Rasmussens digte handler om kærligheden – den levende, den døde og den endnu ikke levende.
Digtene handler om, hvad der findes og hvad der ikke findes. Ikke om, hvad der reelt eller ikke reelt.
Ikke mindst den grønlandske natur har taget ophold i forfatterens tekster.
Havet er i fjeldene; fjeldene er i dyrene; dyrene er i menneskene – alle er de dele af hinanden og dele af samme himmelhvælv.
Naturen er hverken symbol eller ”location” i Hans-Erik Rasmussens digte. Handlingen foregår ikke i Naturen – det er Naturen, der foregår i handlingen.

Kvinden sagde

lyden af vore skridt forsvinder
i revlingekrattet
og vore øjne sitrer længe efter
at drømmene er ophørte
Jeg retter mig op og ser ud over fjeldkæden.
I kikkerten kan jeg se rensdyrflokkene komme
ned over skråningerne.
Inden jeg går, har jeg skrevet dit navn
på en sten ved det gamle køddepot:
Timmiaq qitivittoq. Dansende Fugl.

Jazz-Impro
Ræven og pindsvinet er så heldige at få besøg af tre fænomenalt dygtige musikere hvis specialitet er improvisationens kunst – kom og få en unik oplevelse.

Lotte Anker (sopran- og tenorsax), Claus Bøje (trommer), Peter Friis Nielsen (bas)

Da trioen optrådte på 5e i Kødbyen, gav arrangøren Kresten Osgood i programannonceringen denne præsentation:

“This is a great trio – consisting of three major voices in european avantgarde. They have played together hundredes of times and each time something new happens. This will be a real tread. Get there from the start and get a seet. It will be packed!”.

Entré 50 kr for hele arrangementet

 

/**
**/