Kommende arrangementer

Fabelagtigheder med Lars Emil Foder

Fredag den 25. januar kl. 19.00. Entré kr. 30,-

Oplæsning og koncert med forfatter og sangskriver Lars Emil Foder, som lige er udkommet med den underholdende, filosofiske og samfundskritiske prosasamling ”Fabelagtigheder” (forlaget Ekbátana). Lars Emil læser op fra bogen og spiller nogle af sine numre. Vi garanterer en fabelagtig aften!

Fabelagtigheder består af 44 historier, fabler, sange, vittigheder, drømme, digte – eller kort sagt: fabelagtigheder. Det er rablende, lyriske og underholdende tekster, der reflekterer over vores verden, og hvor du møder så forskellige karakterer som det sentimentale egetræ, den sidste publikummer, en hornfisk og ikke mindst Overlegekammerat Døden, som måske egentlig er en pædagog, der hedder Jytte. Intelligente, små fortællinger, som med humor og overraskelse fremdrager den magi, som vi normalt overser i verden og i sproget.

★★★★★ ”mildest talt fantastisk” – Kshdk.bøger
”Til læsere, som leder efter et godt grin. Det genkendelige vendes på hovedet og giver ahaoplevelser, der renser sproget for rutinens rustmærker” – Lektørudtalelse
”Champagne, go home, den her bog outsprudler alt” – Forfatter Cecilie Lolk Hjort

”Jeg grinte så påfaldende højt, at min kæreste flere gange drejede hovedet væk fra Den Store Bagedyst” – Fra en læser

“Fabelagtigheder er underholdende, mærkværdig, samfundskritisk, eksperimenterende. Det er nok den eneste bog jeg har læst, der har fået mig til at grine højt, reflektere, rulle med øjnene og ryste på hovedet på samme tid.” – Litteraturformidleren.dk

Lars Emil Foder (f. 1980) er forfatter og musiker og debuterede i 2013 med den tværkunstneriske ep-bog Natatlas med sine digte og sange sammen med sit band L.E.F. & De Langsomme Lyn. Fabelagtigheder er hans prosadebut.

 

Postkort fra de døde – Franco Arminio

Lørdag d. 2. februar kl. 16.00 – Fri entré


Oversætteren Cecilia Banfi kommer og fortæller om værket Postkort fra de døde af Franco Arminio udgivet på Forlaget Apuleius´ æsel.

Postkort fra de døde er lille i format, men skrevet i et ironisk og skarpt sprog. Postkortene serveres som små poetiske fluer, der kan læses på mange niveauer. Livet ses bagfra, fra afslutningen, og reduceres til få ting: et lys på kommoden, de første roser, en fødselsdagskage, syvkabalen, en grøn striktrøje. 128 fortællinger om de mange måder at dø på. De korte postkort sendes af sted til os levende fra et ukendt sted.

Postkort fra de døde udkom i Italien i 2010 og er også udkommet på russisk. Nu udkommer den på dansk i Cecilia Banfis oversættelse. Cecilia Banfi har også lavet for- og bagsideillustrationen, og hun har også bidraget med en introduktion om F. Arminio i bogen.

Kvit hverdagens konventioner og kom med til en oplæsnings- eftermiddag med Anne Marie Helger den. 9. februar kl. 16.00. Entre 50,-

Den fransk/danske forfatter Marianne Paul har sammen med skuespillerinden Anne Marie Helger og Epic Sound skabt lydværket Som lyset i en Renoir, der netop er udkommet som lydbog på A/V-Forlaget. Det består af 22 fortællinger hvori forfatteren har fastholdt små, vidt forskellige, men unikke øjeblikke af hendes ophold i Frankrig i begyndelsen af nullerne.

Fortællingernes udgangspunkt er hændelser og oplevelser, opstået på forfatterens mange vandreture gennem byer og landskaber – de øjeblikke, som fik forestillingerne til at blomstre; som indfangede og pirrede hendes nysgerrighed, og fik hende til at dykke ned i den franske histories vældige arkiver.

Det er blevet til en hyldest til livet med dybde, kant, sødme og sjæl, hvor lytteren bliver taget i hånden og kommer med ud på en rejse der ustandseligt opsporer og indkredser det gode liv. Bagom hverdagens skævheder og snærende bånd toner billedet af en meningsfylde frem, som et fælles hele uden for os selv; kærligheden til livet, og den jord vi bor på:

”Et sted derude i horisonten lå meningen med det hele. Det var bare om at finde den, inden vinterkulden og alt det mørke overtog styringen, så Thanatos ikke stak sit fæle hoved frem – og trak en med ned i urdybet…”

Der vil blive mulighed for at købe et signeret eksemplar af cd’en, i slutningen af arrangementet, til favorabel pris.

 

VEJEN MELLEM ELSTIR OG VINTEUIL

Christine Marstrand, operasanger og cand.mag. i kunsthistorie fortæller om sin bog VEJEN MELLEM ELSTIR OG VINTEUIL

Lørdag d. 16. februar klokken 16. Entré 50 ,-

VEJEN MELLEM ELSTIR OG VINTEUIL omhandler Marcel Prousts brug af billedkunst og musik i ‘På sporet af den tabte tid’. I denne nye bog af Christine Marstrand belyses begrebet synæstesi – det at beskrive en kunstart ved hjælp af en anden – en unik egenskab ved Prousts skrivemåde, som hidtil har været underbelyst. Bogen åbner med sin billedkunstneriske og musikalske tilgang for en ny måde at læse Proust på.

Elstir er navnet på den fiktive maler, der spiller en stor rolle i ‘På sporet af den tabte tid’, og som bliver talerør for Prousts egen opfattelse af billedkunsten, og det samme gælder for den fiktive komponist Vinteuil og musikken. Som titlen indikerer, handler bogen om vejen imellem dem, de mange samsansninger mellem kunstarterne, der kendetegner Prousts sprog.

 

I værket påviser Marstrand, hvordan billede og lyd smelter sammen i fraser af enestående skønhed i ‘På sporet af den tabte tid’, og hvordan Proust fornyer litteraturen på en måde, hvor farver og musik forenes i sproget. De utallige referencer til billedkunst og musik gør, at Marstrands bog kan anvendes som en tro følgesvend under læsningen af Prousts klassiker.

Værket er i et stort opslagsvenligt format og er prydet med de mange smukke kunstværker, som Proust omtaler i ‘På sporet’. Bogen er yderst veldokumenteret og består af mere end 350 citater og referencer til andre værker.

 

 

 

 

 

 

 

 

/**
**/