Kommende arrangementer

Torsdag d. 24. oktober kl. 20.00: FILMKLUB

Så starter Ræven og Pindsvinets filmklub op igen for efterårs- og vinterfilm.

Elsker du film og er du vild med litteratur? Så er Ræven og pindsvinets litterære filmaftener et lys i den mørke tid, vi går ind i. En torsdag hver måned viser vi en film, som har et litterært forlæg.

Denne torsdag viser vi Robert Nemaes filmatisering af Muriel Sparks roman The Prime of Miss Jean Brodie. Filmen er fra 1969, og på rollelisten finder man blandt andet Maggie Smith, som vandt en Oscar for sin rolle som Miss Brodie.

Romanen er nummer 79 på The Guardians liste over de bedste romaner, der er skrevet, og filmen betragtes som Maggie Smiths bedste præstation.

I Edinburgh mellem to verdenskrige midt i 1930´erne, lærer frøken Brodie sine skolepiger om verdens mirakler med sprudlende entusiasme. Hvor elsket hun end er af sine elever, bryder den strenge skoleledelse sig dog ikke meget om hendes måde at lære sine elever om sandheden og skønheden i kunst, historie, litteratur og seksualitet.

 

Før filmen starter vi med en kort introduktion til forfatterskabet og værket (både bog og film). Der er mulighed for at købe kaffe og andre drikkevarer.

Tilmelding til filmklubben er gratis og selve arrangementet er også gratis, men kræver at man melder sig til filmklubben og bestiller plads enten på adambrones@gmail.com, tlf. 31326333 eller Facebook: Ræven og pindsvinet.

 

Søndag den 27. oktober kl. 16: Impro-jazz ved Claus Bøje (trommer), Peter Friis Nielsen (bas) og Morten Carlsen (sax, tarragot)

 “As close as the Danish improvised music scene gets to having a National Treasure on stage. Carlsen / Friis / Bøje represent over 50 years of involvement with free improvisation. Each of them masterplayers.” (Kresten Osgood).

Entré 50,-

 

Foto: Henrik Bjørslev

 

Lørdag d. 2. november kl. 16: Ditte Steensballe: Requiem for en kornmark

 Kom og hør Ditte Stensballe læse op af sin nye novellesamling ”Requiem for en kornmark” hos Ræven og pindsvinet.

”Alle tænkelige tårer er blevet kortlagt af en kunstner ved navn Rose-Lynn. Hun betragtede dem i mikroskop. Det viste sig, at tårer grædt af at skrælle løg så ud på én måde, tårer grædt af henholdsvis længsel, glæde og vrede lignede langtfra hinanden. Mønstrene varierede som landskaber set fra oven, fra snoede veje, bakker og bjerge til forhindringsbaner, snirklede stier. Det første mange tror, når de ser Rose-Lynns fotografier af tårernes topografi, er, at det er celler. Eller landskaber. Det er det også. Indre landskaber.”

Det er disse indre landskaber, Ditte Steensballe i ni noveller hudfletter og kortlægger.

 Gratis adgang

Lørdag d. 9. november kl. 16: Claus Høxbroe & Oscar Gilbert

Oplev en intimkoncert med Claus Høxbroe & Oscar Gilbert i Ræven og Pindsvinet boghandel.

Claus Høxbroe & Oscar Gilbert har i en årrække smeltet ord og toner sammen på scener rundt om i landet og skabt et helt unikt univers, hvor både ordene, og musikken får taletid, og mødes i et improviseret udtryk.

Dette kunstneriske samarbejde har ført de to kunstnere i studiet af tre omgange, deres debutalbum ”Nøgne som nyfødte” (2013), der består af en række digte fra Claus Høxbroe’s omfattende forfatterskab, samt Stream of consciousness digtet ”Flimrende på VHS’en, skabt verbalt, specielt til albummet. Musikken er improviseret frem af Oscar Gilbert i studiet, skabt i netop det øjeblik hvor kemien mellem ord og toner mødes.

Deres andet album “Tusmørkets Censur” (2015) hvor besætningen blev udvidet med fire strygere og fire blæsere, stadig tror mod det improviseret udtryk, men denne gang også med numre komponeret af Oscar Gilbert. Og med et foto-hæfte med alle digtene fra albummet.

I 2019/2020 barsler de med endnu et album “Slipper taget” der igen befinder sig i krydsfeltet af ord og toner, hvor begge dele får taletid og folder sig ud i fællesskab.

Pressen skrev om Claus Høxbroe & Oscar Gilbert:

“Jazz’n’poetry kan ikke skæres ret meget skarpere, end det her bliver gjort af Høxbroe og Gilbert.” – JazzNyt

“Det er en ganske intim oplevelse at høre albummet i hovedtelefoner, hvor man for alvor fanger dualiteten i ordene og stemmen” – Lydtapet

“Høxbroe rammer rent med alvorsfulde og klaverbårne digte” – Gaffa

Billetter til dette arrangement skal bestilles på: Billetto.dk

/**
**/