Kommende arrangementer

Lørdag d. 6. maj kl. 16.00 gæster Jesper Zeuthen, Peter Friis Nielsen og Claus Bøje Ræven og pindsvinet

 

”Danmarks måske mest originale saxofonist”, kaldte Politikens jazzanmelder saxofonisten Jesper Zeuthen og omtalte hans tone som en åbenbaring i al dens ”skrøbelige skønhed” og ”hvirvlende saxofonlinjer”. Jesper Zeuthens monumentale spil er genkendeligt fra første tone i kraft af en glødende fremdrift, strukturel klarhed og poetisk skønhed.

Peter Friis Nielsen er i særklasse blandt dansk jazz’ mange gode bassister. Hans originale tilgang til basspillet har gjort ham efterspurgt af den europæiske elite inden for avantgardejazzen – fra Peter Brötzmann til Evan Parker. Han har modtaget nogle af dansk kulturpolitiks fornemste hædersbevisninger.

Claus Bøje leverer et dansende trommespil og har sammen med Peter Friis Nielsen været ankermand i tre af de mest betydende og bedst kritikeranmeldte grupper i dansk avantgardejazz’ historie: Coronarias Dans, Avantis og Clinch.

Entré kr. 50,-

 

Ironi, alvor og korruption i Udlændingestyrelsen

– Foredrag om den grafiske roman Styrelsen af tegneserieskaber Johan F. Krarup

Onsdag d. 17. maj kl. 16 holder Johan F. Krarup foredrag om sin grafiske roman Styrelsen i boghandlen Ræven og Pindsvinet, Vesterbrogade 176.

Hvordan opstår korruption i et offentligt embede i Danmark? Kan sådan noget omsættes til et stykke troværdig fiktion? Hvordan kan humor, ironi og alvor balanceres i en sådan fortælling. Det er nogle af de ting, tegneren vil komme ind på i foredraget.

Udover at være tegneserieskaber er Johan Krarup cand.mag i filosofi, og han vil derfor også fortælle om særligt Søren Kierkegaards eksistensfilosofiske indflydelse på fortællestilen i Krarups tegneserier, der er befolket af æstetikere og ironikere, der konfronteres med virkelighedens alvor.

 

Mandag d. 22. maj kl. 19-21: Foredrag om Giacomo Joyce ved Jeppe Brixvold og Martin Snoer

Yderligere information følger

/**
**/